Nieuws Vlaams Brabant Make-over voor ’t Roddelkot

Make-over voor ’t Roddelkot

Make-over voor ’t Roddelkot

BERTEM – Dagbladhandel ’t Roddelkot aan de Tervuursesteenweg in Bertem heeft een complete make-over gekregen.  Behalve het gloednieuwe interieur is er een ijsjesbar bijgekomen en is het aanbod van koffie en geschenken uitgebreid. Voor de rebranding van de shop zorgde het Bertemse bedrijf messageON.

Het was woensdag een komen en gaan in dagbladhandel ’t Roddelkot. Klanten kwamen langs voor een postpakket, sigaretten of een krant, maar ook de ijsjes van de nieuwe ijsjesbar vielen in de smaak. “Het verse schepijs en de ijscoupes doen we in samenwerking met producent nICE! uit Oud-Heverlee”, zegt medezaakvoerder Dietrich Collaerts (43). Collaerts stapte begin dit jaar in de zaak van zijn partner Sigrid D’Hont (46).

Sportweddenschappen

Gelijktijdig met de verbouwingen beslisten de zaakvoerders ook de keuze aan koffie en geschenken uit te breiden en is er een mogelijkheid om ter plaatse te ontbijten de dag dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Achteraan de zaak is nu een ruimte ingericht waar de liefhebbers van sportweddenschappen in alle rust hun hobby kunnen beoefenen.

Make-over

Zowel de gevel als het interieur (plafonds, vloeren en muren) van ’t Roddelkot kregen een complete make-over, een realisatie van het Bertemse bedrijf messageON. “In feite hebben we de complete rebranding van de shop gedaan”, zegt Elly Van der Elst van messageON. “Dat gaat dan onder andere over het uittekenen van de verbouwingsplannen, de opvolging van de werken, het creëren van het logo en de belettering van de zaak. Ook de beleving rond de opening hebben we uitgewerkt. Zo hebben we bijvoorbeeld een aftelsysteem geïnstalleerd dat in de buurt voor heel wat leuke reacties heeft gezorgd. De mensen keken halsreikend uit naar de grote heropening van ’t Roddelkot.”

Overname

Begin 2017 nam Sigrid D’Hont het Bertemse krantenwinkel ’t Ideetje over. Omdat Sigrid in haar toenmalige krantenwinkel in Haasrode al de naam ’t Roddelkot gebruikte, besliste de vrouw de website, de handelsnaam en het telefoonnummer over te dragen naar de vestiging in Bertem. D’Hont is sinds 2008 actief in de business van de dagbladwinkels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.