Nieuws Vlaams Brabant Makro-vestiging in Sint-Pieters-Leeuw deelt in de klappen

Makro-vestiging in Sint-Pieters-Leeuw deelt in de klappen

Makro-vestiging in Sint-Pieters-Leeuw deelt in de klappen

makrobisDe vestiging van Makro in Sint-Pieters-Leeuw deelt in de klappen. Door de aangekondigde herstructurering van het moederbedrijf Makro Cash & Carry vallen ook in het Pajottenland 56 ontslagen. Dat brengt het totaal aantal afdankingen bij de twee vestigingen in Vlaams-Brabant op 133. In Machelen verliezen 77 mensen hun baan.

De ontslagen bij de supermarktketen Makro komen hard aan in de vestigingen in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw. De directie hoopt met de herstructurering de dalende omzetcijfers te kunnen ombuigen. In beide vestigingen samen verdwijnen 133 jobs.

De vorige zware herstructurering bij de keten dateert van nog maar twee jaar geleden. En die was hoegenaamd geen succes, zoals nu schrijnend aan de oppervlakte komt. De onderneming maakt al sinds 2012 verlies. De totale schuldenberg van de groep is inmiddels opgelopen tot 218 miljoen euro.

De ontslagen vallen gespreid, in een periode van twee jaar. Na de zomervakantie starten de vakbonden en de directie met de sociale onderhandelingen. Pas daarna weten de personeelsleden wie kan blijven en wie moet vertrekken.

Makro gaat zich voortaan richten op twee types van klanten: particulieren en professionals in bouw/renovatie en tuinaanleg, voeding en feestmateriaal. Samen met die specialisatie zouden de winkels aantrekkelijker moeten worden. Voor andere producten zoals kleding en elektronica gaat Makro op zoek naar gespecialiseerde partners. Een deel van de winkeloppervlakte wordt verhuurd aan derden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer