Man & Brouw 1 jaar

Man & Brouw blikt terug op een jaar vol creatieve bieren

Man & Brouw, de innovatieve nano brouwerij gevestigd in Leuven, blies onlangs haar eerste kaarsje uit. Met trots blikken de oprichters, Tom en Sibren, terug op een jaar vol
creatieve bieren, gebrouwen met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Het avontuur van Man & Brouw begon in mei 2023 op het Leuven Innovation Beer Festival. Sindsdien probeert de brouwerij zich te onderscheiden door haar unieke concept. Elke maand wordt er een nieuw, experimenteel bier gebrouwen. Dit resulteerde in een gevarieerd aanbod van exclusieve bieren, met namen als Fraulein Barbara, een friszuur blond bier met rabarber en lavendel, en Framblij X Speculotje, een blend van frambozen saison en speculaas quadrupel.

De brouwerij haalt haar granen lokaal bij Hof ter Dormaal en werkt voor de fruitbieren met seizoensgebonden fruit. Ze is gevestigd in een omgebouwde zeecontainer in de tuin van Sibren. De brouwerij kijkt uit op fruitbomen die binnenkort vers fruit voor de bieren zullen leveren en op kruidenbakken waar aromatische kruiden geteeld worden.

 

Man & Brouw

Het afgelopen jaar heeft Man & Brouw haar doelstelling behaald om 12 bieren op een jaar te brouwen. De brouwerij is ook gestart met de uitbreiding van haar verkoopskanalen, om haar bieren bij een groter publiek te brengen. Man & Brouw bieren zijn nu verkrijgbaar in lokale bierspeciaalzaken, cafés, restaurants en zelfs sterrenrestaurants.

Naast de vaste verkooppunten, biedt Man & Brouw ook de mogelijkheid om online te bestellen via de webshop. De bieren kunnen worden geleverd of 24/7 gratis worden afgehaald bij de brouwerij. Of ben je op zoek naar een uniek bier voor jouw event? Man & Brouw denkt graag met je mee. “Zoals we al voor enkele trouwfeesten deden, creëren we met plezier een custom bier op maat van jouw evenement.”