Nieuws Vlaams Brabant Materialise gooit lijntje uit naar sectorgenoot

Materialise gooit lijntje uit naar sectorgenoot

Fried Vancraen, CEO van Materialise.

Materialise gooit lijntje uit naar sectorgenoot

LEUVEN – Het Leuvense 3D-printingbedrijf Materialise heeft een optie genomen op de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Link3D. Tegen eind dit jaar moeten er knopen doorgehakt worden.

Link3D focust op additive workflow en manufacturing execution systems (MES). Voor Materialise is de mogelijke overname interessant om andere bedrijven te ondersteunen. Specifiek wanneer ze hun additive manufacturing (3D printing) capaciteit willen opschalen om in grote volumes zaken te produceren. Tegelijk zegt het dat een overname ook haar roadmap rond cloudtoegang tot haar softwareplatform kan versnellen.

Cloud based softwareplatform

“Materialise heeft een ambitieuze roadmap uitgestippeld om zijn volledige softwaresuite te evolueren naar een SaaS-model (abonnementsformule), en biedt zijn klanten cloudgebaseerde toegang tot een compleet platform van softwaretools om het 3D-printproces efficiënter te beheren en te controleren. Dit cloudgebaseerde softwareplatform biedt klanten in meerdere industrieën, van lucht- en ruimtevaart en automobiel tot 3D-printen op het punt van zorg, naadloze en efficiënte toegang tot de complete en geïntegreerde 3D-printsoftwaresuite van Materialise. Dit platform stelt klanten ook in staat om te profiteren van de nieuwste software-innovaties en om hun activiteiten te schalen op basis van hun huidige behoeften”, zegt Stefaan Motte, VP and General Manager of Materialise Software.

Ten laatste eind 2021

Link3D is een Amerikaans bedrijf met klanten in Noord-Amerika, Europa en Azië. “Door de krachten te bundelen verwachten we nog beter geplaatst te zijn om onze klanten met oplossingen te voorzien om te plannen, beheren en optimaliseren van hun additive manufacturing activiteiten”, zegt CEO Fried Vancraen van Materialise. Ten laatste eind 2021 wordt in dit dossier een beslissing verwacht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.