Nieuws Vlaams Brabant Materialise uitblinker bij sterk groeiende bedrijven

Materialise uitblinker bij sterk groeiende bedrijven

Materialise uitblinker bij sterk groeiende bedrijven

In de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven van Vlaanderen werd Materialise door het weekblad Trends uitgeroepen tot uitblinker bij de grotere bedrijven. Nog maar eens een onderscheiding voor de Leuvense pionier in 3D-printen.

Materialise werd opgericht in 1990. Het bedrijf uit Leuven kende een onwaarschijnlijke groei. Het telt inmiddels 550 werknemers en is sinds 2014 genoteerd op de beurs. Het geld van die beursgang moet Materialise toelaten om zelfstandig door te groeien.

De familiale aandeelhouders hebben momenteel ongeveer zeventig procent van de aandelen in handen. Zij willen de controle niet uit handen geven. volgens. “Hun ambitie is om Materialise groot te maken en vooral om te innoveren”, zegt bestuursvoorzitter Peter Leys.

De wereld van 3D-printing evolueert supersnel. De belangrijkste trends zijn nieuwe materialen, nieuwe toepassingen en betere, snellere en goedkopere printers. “Vooral de trend in de toepassingen is cruciaal. De groei van de markt zal niet komen van grotere of snellere printers. Wel van nieuwe toepassingen.”

Momenteel is Materialise onder meer actief in de medische wereld met implantaten, in de consumentenmarkt met brillen en schoenzolen en in de luchtvaartindustrie met complexe onderdelen. Maar het potentieel is nog zoveel groter. “Elke dag komen wereldspelers uit diverse sectoren naar ons met de vraag wat we voor hen kunnen betekenen.”

Vicevoorzitter Stefaan Motte is volgende week donderdag 30 maart een van de gastsprekers op Made in Vlaams-Brabant live in Leuven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.