McDonald’s Aarschot Florent Baudewyns van McDonald’s België (links) en franchisenemer David Cleynhens bij de straat om zelf selectief af te ruimen. Foto: Iwh

McDonald’s opent nieuw restaurant in Aarschot

Hamburgerketen McDonald’s opent donderdag de deuren van het nieuwe restaurant in Aarschot. Met de ligging aan de Herseltseseenweg, pal tegenover de Witte Molen.

“Het restaurant biedt 162 zitplaatsen binnen en 24 op het gezellige dakterras”, zegt Florent Baudewyns van McDonald’s België. “Daarnaast is er een leuke speelruimte voor de allerkleinsten.”

“Dankzij de vijf dubbelzijdige bestelkiosken kunnen klanten vlot hun bestelling doorgeven. Daarna kunnen ze aan tafel plaatsnemen terwijl hun bestelling voor hen bereid wordt. Nadien komt een medewerker hun bestelling aan tafel brengen. Zin om elders dan in het restaurant te eten? Geen probleem! Klanten kunnen in Aarschot namelijk ook terecht voor afhaalmaaltijden, in het restaurant of via de dubbele drive, die het mogelijk maakt om 120 klanten per uur te bedienen.”

De franchisenemer van het nieuwe restaurant in Aarschot, David Cleynhens, is al jaren aan de slag voor de fastfoodketen. “Ik heb jarenlang voor Mc Donald’s in Amsterdam in vaste dienst gewerkt, voor ik in augustus 2017 als zelfstandige in opdracht voor het bedrijf ben beginnen te werken”, vertelt David, die afkomstig is van Kampenhout en nu in Hombeek woont. De vestiging in Aarschot is de achtste onder zijn beheer.

Daarvan liggen er nog vier in Vlaams-Brabant: twee in Leuven en telkens één in Diest en Kampenhout. De andere liggen in Limburg: Halen, Maasmechelen en Sint-Truiden. In de vestiging in Aarschot werken 88 mensen. In alle vestigingen onder het beheer van David Cleynhens gaat het om 700 mensen.

De Mc Donald’s in Aarschot is in de week open van 10 tot 23 uur, in het weekend tot 24 uur.