mcl

MCL overgenomen door Möbius

Management Consulting Leuven (MCL) is overgenomen door Möbius uit Sint-Martens-Latem. Het in 1991 opgerichte consultancybedrijf uit Rotselaar gaat volledig op in de Oost-Vlaamse sectorgenoot. De medewerkers en de naam blijven behouden.

MCL heeft vijftien jaar ervaring in het uittekenen van strategische modellen waarbij transformatie aan de orde is. Dat gebeurt altijd in overleg met de klant. Het bedrijf werd geleid door Eva Caubergs en telt vijf medewerkers. De werknemers krijgen allen een plaats in de nieuwe structuur. “De naam MCL blijft bestaan”, zegt Caubergs.

Möbius heeft uitgebreide ervaring in industrie, recyclage, gezondheid, diensten, retail en de publieke sector. Naast strategie beschikt de Oost-Vlaamse groep over expertise in digitale innovatie en procesontwikkeling. Möbius is het geesteskind van Hendrik Vanmaele. Zijn consultancybedrijf heeft bijkantoren in Londen en Parijs.

De samenwerking met het kleine MCL wordt gezien als een stap met grote toegevoegde waarde. “Door strategische dienstverlening aan (middel)grote ondernemingen heeft MCL een voor Möbius complementaire klantenportefeuille.”

De twee bedrijven worden structurele partners. “MCL blijft autonoom voortwerken, maar interne kruisbestuiving naar team, ervaring en methode zal het aanbod van beide organisaties versterken. Een gelijkaardige kwaliteitsstandaard in dienstverlening en dezelfde ondernemende cultuur maken dat we de klant op dezelfde manier benaderen.”