Nieuws Vlaams Brabant MediaGeniX wint Leeuw van de Export

MediaGeniX wint Leeuw van de Export

MediaGeniX wint Leeuw van de Export

mediagenix prijsMediaGeniX heeft de Leeuw van de Export gewonnen. Dat is de belangrijkste Vlaamse exportprijs. Het informaticabedrijf uit Dilbeek boekt driekwart van de omzet door export. De onderneming ontwikkelt software waarmee televisiezenders hun planning van uitzendingen en content op radio, tv en online gemakkelijk kunnen beheren.

De Leeuw van de Export van Flanders Investment & Trade gaat al vijftien jaar naar Vlaamse ondernemingen die zich in de kijker werken op de internationale markt. Dit jaar gaat de prijs naar MediaGeniX, een bedrijf dat nagenoeg samen met VTM werd opgestart. Met de applicatie What’s On beheert het de programmaschema’s van tv-zenders, over alle platformen heen.

“Bij het ontstaan van VTM stelde men vast dat het moeilijk haalbaar was om de volledige programmatie op papier te beheren”, zei CEO Dirk Debraekeleer bij de prijsuitreiking in Tour & Taxis in Brussel. Daarom werd een spin-off van de VUB aangesproken.

Intussen is het technologiebedrijf overal ter wereld actief. Momenteel zijn we enkele stations van Al Jazeera in het Midden-Oosten aan het opstarten.”

“MediaGeniX overtuigde met een ijzersterk dossier”, stelde de jury. “Deze Vlaamse kmo is actief op vijf continenten en kan uitpakken met een indrukwekkend klantenportfolio.”

Met 76 medewerkers haalt MediaGeniX een omzet van 21 miljoen euro. Daarvan wordt 73 procent gegenereerd in het buitenland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.