Nieuws Vlaams Brabant “Meer vraag naar interimaris”

“Meer vraag naar interimaris”

“Meer vraag naar interimaris”

LEUVEN/AARSCHOT/DIEST/TIENEN/BRUSSEL – Direct na de eerste lockdown in maart 2020 voerden veel multinationals en kmo’s een vacaturestop in. En hoewel het aantal vacatures na de zomer 2020 weer steeg, zijn bedrijven nog steeds voorzichtig met het aanwerven van nieuwe medewerkers op permanente basis. Een interim kracht kan dan uitkomst bieden. Dat zegt Els Van Der Veken, director bij uitzendkantoor Walters People. 

Soms is er behoefte aan extra hulp, maar kan door een vacaturestop geen nieuwe werknemer worden aangenomen. Met een interimaris is toch een oplossing mogelijk, doordat deze professional niet meetelt voor het personeelsbestand van een bedrijf. De uitzendorganisatie die de professional ‘verhuurt’ is immers de wettelijker werkgever, en de interimaris kan door het inhurende bedrijf als een andere kostenpost op de balans worden gezet.

Meer vraag naar interimaris 

Els Van Der Veken, director bij uitzendkantoor Walters People, ziet de laatste maanden de vraag naar interim werknemers groeien, nadat in het tweede kwartaal van 2020 een groot deel van het aantal interim vacatures was stopgezet. “Vanaf september, oktober, hebben wij veel meer van dit soort vacatures binnengekregen. Bedrijven vinden het een heel flexibele oplossing”, zegt Van Der Veken.

Interim-naar-vast

Voor organisaties die nu geen ruimte hebben om iemand in vast dienstverband aan te werven maar dat op de middellange termijn wel graag willen, is er ook een geschikte oplossing. Met een zogeheten ‘interim-naar-vast-constructie’ staat op voorhand al vast dat een werknemer op termijn in vaste dienst treedt, na een aanvankelijke periode op interim-basis. Ook voor de periode waarin deze professional als interimaris werkt, geldt dat hij of zij niet meetelt voor het vaste personeelsbestand.

Deze ‘interim-naar-vast-constructie’ heeft volgens Van Der Veken ook nog een ander voordeel. Professionals durven volgens haar in deze onzekere tijden minder vaak de overstap te maken naar een nieuwe werkgever, vooral als zij niet zeker zijn van een vast dienstverband.  “Wanneer je dan een interim-naar-vast-contract biedt, geef je een signaal af dat je het ook op langere termijn ziet zitten met een nieuwe werknemer.”

 Senior profielen

Professionals met verschillende jaren ervaring en/of projecten op de teller, brengen ook andere kwaliteiten mee die in een pandemie van nut zijn. Van Der Veken: “Kwaliteiten zoals een snel aanpassingsvermogen en flexibiliteit, en alle best practices van de verschillende organisaties waar hij of zij eerder heeft gewerkt.” Volgens Van Der Veken zijn dit wel de meer senior profielen, en dat heeft in deze tijden van thuiswerken ook zo zijn voordelen. Zij kennen het klappen van de zweep en zijn direct inzetbaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Tienen
Tienen

Sociaal bloedbad bij Bosch

TIENEN - Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een grote herstructurering aangekondigd. Er staan 400… Lees meer

Aarschot, Diest
Aarschot

Marktleider kruipt in bad bij Facq

ELSENE/ZAVENTEM/DIEST/AARSCHOT/LEUVEN/TIENEN/HALLE/ZELLIK/STROMBEEK-BEVER –  Facq, het Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in sanitair, verwarming en energiebesparing, bundelt zijn krachten met de Duitse… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Strombeek-Bever, Tielt-Winge
Strombeek-Bever

Distributeur zoekt groei met hippe slippers

TIELT-WINGE/STROMBEEK-BEVER - Regalo Esclusivo, distributeur van trendy schoenen en handtassen, wil haar aanbod verder uitbreiden met de hippe slippers van… Lees meer