Nieuws Vlaams-Brabant Meise schakelt over naar traiteur voor maaltijden aan huis: “Dankzij meer variatie in hun voeding kunnen mensen langer thuis wonen”

Meise schakelt over naar traiteur voor maaltijden aan huis: “Dankzij meer variatie in hun voeding kunnen mensen langer thuis wonen”

Foto: jhw

Meise schakelt over naar traiteur voor maaltijden aan huis: “Dankzij meer variatie in hun voeding kunnen mensen langer thuis wonen”

MEISE – Het Lokaal dienstencentrum De Spil werkt sinds de zomer samen met Traiteur Claessens André voor de maaltijden aan huis. Voordien werden de maaltijden door de eigen medewerkers afgehaald bij het UZ Brussel en aan huis geleverd.

“Dankzij maaltijden aan huis kunnen inwoners zo lang mogelijk in hun thuismilieu verblijven”, zegt schepen van Sociaal Beleid Ann Van den Broeck (N-VA). “De overstap naar een traiteur zorgt voor meer variatie en gezondere maaltijden voor de gebruikers. Uit onderzoek van voedingsdeskundigen en advies vanuit de overheid blijkt dat een warme levering van maaltijden niet langer aan te raden is.”

Koude lijn

Het Lokaal dienstencentrum De Spil maakt volgens de schepen daarom ook de overstap naar de koude lijn. “Door bedeling van koude maaltijden die inwoners zelf moet opwarmen, is er meer variatie mogelijk in de menu’s”, gaat Van den Broeck verder. “Ook de smaak, textuur, kleur en vitamines van het eten blijft zo beter behouden.”

“De gebruikers kunnen nu kiezen voor een maaltijd uit het basismenu voor 10 euro per maaltijd of zichzelf trakteren op maaltijden van het culinair menu voor 15 euro per maaltijd. Voor mensen die recht hebben op het sociaal tarief komt het lokaal bestuur Meise voor 2 euro per maaltijd tussen. Ook de extra kost van 1 euro voor een dieetmaaltijd neemt het lokaal bestuur op zich.”

Vers brood

Van maandag tot vrijdag biedt traiteur Claessens André ook snacks aan ter vervanging van de broodmaaltijd of als extraatje, zoals bijvoorbeeld krabcocktail of eiersalade. Twee keer per week kunnen gebruikers rekenen op de traiteur André voor levering van vers brood en beleg en elke donderdag kunnen ze voor 8 euro zorgen voor een gevulde fruitschaal.

Sociale controle

“Er is bovendien ook sociale controle”, geeft schepen Van den Broeck nog mee. “Wanneer iemand de deur niet opent, zullen de medewerkers van de traiteur verdere stappen ondernemen. Aangezien de traiteur ook maaltijden levert op zaterdag, wordt die sociale controle zelf uitgebreid tegenover vroeger enkel op de weekdagen. Op zon- en feestdagen worden de maaltijd(en) de dag voordien gebracht. Lokaal dienstencentrum De Spil voorziet een telefonische permanentie van maandag tot en met zaterdag.”

De schepen onderstreept nog “dat de overstap naar een traiteur vlot verliep.” “We ontvingen al verschillende positieve reacties van gebruikers”, zegt ze. “We zijn blij dat we onze inwoners nog steeds kwaliteitsvolle maaltijden kunnen aanbieden en dat deze extra dienstverlening het hen gemakkelijker maakt om langer thuis te blijven wonen.”

Het volledige reglement voor maaltijden aan huis vind je op de gemeentelijke website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.