Nieuws Vlaams-Brabant “Mensen krijgen vaak burn-out omwille van hun manager”

“Mensen krijgen vaak burn-out omwille van hun manager”

Fabienne Renders van Start-to-Lead.

“Mensen krijgen vaak burn-out omwille van hun manager”

 

Een betere werkomgeving begint bij een betere leider. Dat is de insteek van Fabienne Renders met haar online leer-en begeleidingstraject Start-to-Lead. Met meer dan twintig jaar ervaring in Human Resources wil Fabienne uit Keerbergen startende leidinggevenden hun leiderschapsvaardigheden sturen en helpen ontwikkelen. ”Mensen krijgen vaak burn-out omwille van hun manager”, aldus Renders.

Met Start-to-Lead heeft initiatiefneemster Fabienne Renders een Belgische primeur vast. Start-to-Lead is een online traject dat van startende leidinggevenden in 12 weken een betere leider moet maken. Een traject dat draait rond het belang van goed leiding geven en waarachtige communicatie. “Goed leiderschap is essentieel voor een gelukkige en productieve werkomgeving”, aldus Fabienne.  “Een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun ontslag geven of een burn-out krijgen is vaak omwille van hun manager.” Autonomie, eerlijke communicatie en goede feedback zijn volgens Renders essentieel voor een goede leider. Zorg dragen voor menselijk kapitaal begint volgens haar bij een optimale manier van leidinggeven.

Drie pijlers

Start-to-Lead is er om startende leidinggevenden het belang van deze aspecten te laten inzien en hen aan te leren hoe ze deze in de praktijk moeten omzetten. Hiervoor maakt het platform gebruik van drie pijlers. Ten eerste wil ze de juiste kennis aanreiken door middel van onder andere podcasts waar onderwerpen zoals “Hoe omgaan met millennials?” worden besproken. Daarnaast is er een maandelijkse live Q&A sessie waarbij alle vragen van deelnemers beantwoord worden. Ook een online community  is een belangrijke pijler volgens Renders. Hier kunnen deelnemers aan het traject eigen ervaringen en suggesties uitwisselen.

Microlearning

De manier waarop het online leerplatform tewerk gaat is nieuw voor ons land. Start-to-lead baseert zich op het systeem van microlearning, een vorm van e-learning. In tegenstelling tot het klassieke e-learning bestaat het traject niet louter uit theorie met bijbehorende oefeningen. “Podcasts, inspirerende gedachten, management boeken en de grote online community zijn van even groot belang voor het leerproces”, aldus Renders. De onderneemster inspireerde zich voor de trend in het buitenland. “Vooral in Amerika is deze manier van leren aan een stevige opmars bezig. Op deze manier wil ik verandering brengen in de traditionele manier van theoretisch en klassikaal leren in West-Europa”, luidt het.

Hart voor Bednet

Renders wil met Start-To-Lead ook het goede doel een duwtje in de rug geven. “Ik heb gekozen voor het project Bednet, synchroon internetonderwijs voor kinderen die door ziekte niet naar school kunnen maar de lessen van thuis volgen, live via een computerscherm. Op deze manier wil ik samen met startende leidinggevenden bijdragen aan een betere toekomst voor een ziek kind.”

Start-to-lead uittesten kan met een gratis proefabonnement van twee weken. Meer informatie kan u vinden via www.talentmakers.eu

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.