Nieuws Vlaams Brabant Merckx legt nieuwe sterrenchef Rooden Scilt op culinaire rooster

Merckx legt nieuwe sterrenchef Rooden Scilt op culinaire rooster

Ludo Lanssens en Eddy Merckx.

Merckx legt nieuwe sterrenchef Rooden Scilt op culinaire rooster

KORTENBERG – Restaurant Rooden Scilt, op het Dorpsplein in Erps-Kwerps (Kortenberg), heeft een topchef gehaald: Ludo Lanssens.  Lanssens stond de afgelopen 30 jaar achter het fornuis in een rist twee- en driesterren Michelin-restaurants. Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx kwam de nieuwe sterrenchef culinair op de rooster leggen.

Lanssens kan heel wat adelbrieven voorleggen. De chef-kok maakte de voorbije decennia het mooie weer bij Pierre Fontaine in Oostkerke, Comme Chez Soi in Brussel en l’Ecailler du Palais Royal, eveneens in Brussel.

Sterrenkwaliteit voor iedereen

Voortaan zijn de kookkunsten van de sterrenchef te bewonderen en te proeven in het Erps-Kwerpse restaurant Rooden Scilt. Zijn doel is sterrenkwaliteit toegankelijk maken voor iedereen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en dit wordt een kanjer. Ik wil kwaliteitsproducten en gerechten aanbieden met internationale toetsen in een moderne, eigentijdse stijl.  Mijn ambitie daarbij is een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Topkwaliteit tegen het betere brasserietarief. Het is een droom die ik al langer koester en die ik nu in Erps-Kwerps kan waarmaken”, zegt Lanssens. Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx was bij de volledige heropening van de horeca op het appel om Lanssens culinair op de rooster te leggen.

Wijnkaart

Naast een aantrekkelijke menukaart met meerdere specialiteiten, wordt maandelijks een driegangenkeuzemenu aangeboden. Wie van wijn houdt, kan rekenen op een mooie en uitgebalanceerde wijnkaart, maar kan ook per glas bestellen. Er is eveneens een uitgebreid palet streekbieren beschikbaar. Voor groepen en feesten zijn er aparte arrangementen. Kinderen zijn zeker welkom en kiezen uit een aangepast menu.

Nieuw jasje

Restaurant Rooden Scilt heeft van de lockdown gebruikgemaakt om het klassieke decor om te toveren tot een stijlvolle culinaire brasserie. De salons, de veranda en het terras zijn met veel smaak heringericht, elk met een aparte stijl, maar met respect voor het historische gebouw.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer