Afbeelding1 Katrien telt af naar de opening. Foto JCT

Met eigen kledingzaak geeft Katrien zich over aan haar grote passie

TREMELO - Net na corona opende Katrien Uytterhoeven in Tremelo haar eigen kapsalon. Met Dressed by Katrien voegt ze daar op wandelafstand niet alleen een eigen kledingzaak aan toe, maar geeft ze zich ook volledig over aan haar grote passie voor kledij.

Twee jaar geleden opende Katrien Uytterhoeven (31) in Tremelo haar eigen kapsalon. Net na de verplichte sluiting door de coronacrisis, waardoor haar agenda heel snel helemaal vol liep. Mensen waren drie maanden niet naar de kapper mogen gaan, dus een plaatsje bemachtigen was voor velen haast van levensbelang. Maar ook na die eerste grote stormloop, bleef haar nieuwe zaak goed draaien.

Zo goed dat ze intussen een vaste voltijdse kracht erbij heeft. “Mijn rechterhand”, zegt ze erover. Veel tijd om niets te doen bleef er niet over. Wel om opnieuw te durven dromen van een eigen kledingzaak. Want kledij en alles wat erbij komt kijken, dat was altijd al haar grote passie.

“Eigenlijk ben ik altijd al koopverslaafd geweest”, bekent ze lachend. “Jurkjes, handtassen, schoenen, ik kan er niet genoeg van krijgen.” Toen ze tijdens de coronacrisis niet als kapster kon werken, was ze voorzichtig met een eigen webshop van start gegaan. Tot de grote drukte na de heropening haar dwong dit aan de kant te zetten.

Voor even, want op zaterdag 20 mei opent ze haar eigen kledingzaak in Tremelo. Op enkele minuten wandelen van haar kapsalon. Want ook dat salon behoudt ze. “Ik splits mezelf gewoon in twee”, verduidelijkt ze. “Liefst was ik twee personen, maar nu zal ik halftijds in het kapsalon en halftijds in de kledingzaak werken. Gelukkig heb ik ook hier al een perfecte rechterhand gevonden.”

Met de naam ‘Dressed by Katrien’ wil ze ook meteen duidelijk maken waar ze voor staat. “In mijn winkel vind je alleen zaken die ik zelf mooi vind”, aldus Katrien. “Ik wil mensen graag advies geven – ook persoonlijke afspraken zijn mogelijk – en hen vooral helpen om te durven dragen wat ze zelf mooi vinden.”