boterhammen choco LQ-1

Mieke Cassiers zet met Chocola-Tuti duurzaamheid en maatschappelijke impact op de voorgrond

Chocola-Tuti, het chocoladehuis in Kampenhout dat bekend staat om zijn interactieve teambuildings, workshops en chocoladegeschenken gaat verder dan alleen het organiseren van leuke events en smaakvolle traktaties. Met een diepgewortelde toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke impact, zet Mieke Cassiers, leading lady van Chocola-Tuti, zich in voor een betere wereld. Zo zet het chocoladehuis zich in voor de Sustainable Development Goals (SDG's).

"Voor ons draait het om meer dan alleen maar chocolade", zegt Mieke. "We willen een gemeenschap creëren waarin mensen samenkomen, zich laten inspireren en hun creativiteit laten bloeien, allemaal terwijl ze genieten van de magie van chocolade.”

Het initiatief van Chocola-Tuti gaat verder dan de chocoladeproducten en beleving. Door zich in te zetten voor de Sustainable Development Goals (SDG's), richt het bedrijf zich op eerlijke handel, milieuvriendelijke verpakkingen, inclusiviteit en lokale samenwerkingen. "We willen niet alleen met chocolade werken, maar ook bijdragen aan een betere wereld", voegt Mieke toe. "We beseffen dat we nog niet perfect zijn op het gebied van duurzaamheid. Maar we zijn toegewijd aan voortdurende verbetering. We willen transparant zijn over onze inspanningen en staan open voor feedback om ons duurzaamheidsbeleid verder te ontwikkelen en te verbeteren."

Chocola-Tuti introduceert het unieke chocolade boterhammenconcept, een origineel personeelsgeschenk met een chocolade boterham. Wat dit geschenk extra bijzonder maakt, is dat een deel van de opbrengst rechtstreeks wordt gedoneerd aan VZW Beter, die zich inzet voor het aanpakken van het lege brooddozenprobleem, vooral in basisscholen. We bieden ook speciale themapakketten voor Sinterklaas, Kerst en Pasen. Zo staken we afgelopen Paasperiode onder andere heel wat van deze boterhammetjes in onze gevulde paaseieren en met de Dag van de Medewerker kochten heel wat bedrijven een gevuld zakje.

Door als bedrijf te kiezen voor deze combinatie als personeelsgeschenk, kunnen medewerkers niet alleen genieten van een verrukkelijke traktatie, maar ook een verschil maken voor anderen. "Het is een win-win situatie", zegt Mieke. "Onze geschenken creëren momenten van oprechte vreugde, verbondenheid én impact. Door te investeren in deze unieke chocoladegeschenken onderscheiden bedrijven zich als werkgevers die verder kijken dan alleen zakelijke doelen en zich inzetten voor maatschappelijke initiatieven."

“Gedeeld geluk is dubbel geluk, en daar geloven we bij Chocola-Tuti sterk in. Onze passie voor chocolade gaat verder dan alleen smaken en texturen; het gaat om het delen van vreugde en verbinding met anderen. Door onze keuzes en acties in te zetten voor duurzaamheid en maatschappelijke initiatieven, dragen we niet alleen bij aan het welzijn van onze gemeenschap, maar ook aan een betere wereld.”