Nieuws Vlaams Brabant Milieuvergunning voor twee windturbines langs E314

Milieuvergunning voor twee windturbines langs E314

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2013-12-17 12:32:29Z | |

Milieuvergunning voor twee windturbines langs E314

De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning goed voor twee nieuwe  windturbines in het Hageland. Aspiravi gaat die uitbaten langs de E314 in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem.

“We gaan als provincie voor hernieuwbare energie, waaronder windenergie”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid. “Windturbines produceren groene energie. Duurzame energiebronnen geven onmiddellijk positieve milieueffecten omdat ze geen CO2 uitstoten.”

“Als we klimaatneutraal willen worden tegen 2040 moeten we nog veel meer in alternatieve energiebronnen investeren. We moeten immers 80 tot 95 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2011.”

De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning van Aspiravi goed voor de uitbating van twee windturbines gelegen langs de E314. Meer bepaald in de Weverstraat in Bekkevoort en in de Ballaartstraat in Scherpenheuvel-Zichem.

Beide windturbines hebben een vermogen van 3,5 MW. Dat is goed voor de energievoorziening van 3.500 gezinnen. Ze liggen op voldoende afstand, op meer dan 300 meter van woongebieden. De geluidsnormen en de regelgeving over slagschaduw worden dag en nacht nageleefd. Rond de middenspanningscabine komt beplanting om een goede landschapsintegratie te garanderen.

Dit brengt het totaal aantal vergunde windturbines in Vlaams-Brabant op 61.
Er werden al 23 turbines geïnstalleerd.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer