Nieuws Vlaams Brabant Miljoeneninvestering in labs van Tiense Suiker en BENEO

Miljoeneninvestering in labs van Tiense Suiker en BENEO

Miljoeneninvestering in labs van Tiense Suiker en BENEO

tiensesuikerSüdzucker AG investeert 5 miljoen euro in nieuwe laboratoria van zijn onderzoeksafdeling CRDS in een gebouw van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. In ons land werkt CRDS (Central Department for Research & Development Services) vooral voor de Tiense Suikerraffinaderij en voor BENEO in Wijgmaal (Leuven). Het onderzoek in de nieuwe labs spitst zich toe op diverse domeinen zoals zuivel, brood en granen, vlees en dranken.

Südzucker AG is een Duitse onderneming uit Mannheim. Het is de grootste suikerproducent in Europa, met jaarlijks ongeveer 4,8 miljoen ton. Südzucker is het moederbedrijf van CRDS, Tiense Suikerraffinaderij en BENEO.

De investeringen omvatten nieuwe technische faciliteiten en toestellen, nieuwe kantoren en een volledig vernieuwd laboratorium voor vleestoepassingen. Daarvoor zijn specifieke temperatuuromstandigheden nodig.

De afdeling CDRS staat binnen de groep Südzucker in voor onderzoek en ontwikkeling van de verschillende pijlers van de groep. Meer bepaald suiker, functionele ingrediënten, biobrandstoffen en fruitpreparaten. Het is actief in verschillende landen.

In ons land werkt de afdeling vooral voor de Tiense Suikerraffinaderij, de fabrikant die bulksuiker omvormt tot een breed scala aan suikerspecialiteiten. Een tweede klant is BENEO, wereldspeler in natuurlijke functionele ingrediënten gebaseerd op cichorei, suiker, rijst en tarwe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.