Nieuws Vlaams Brabant “Robotminister” steekt eerste raam van nieuwe innovatiecampus

“Robotminister” steekt eerste raam van nieuwe innovatiecampus

“Robotminister” steekt eerste raam van nieuwe innovatiecampus

VILVOORDE – De bouw van de nieuwe Living Tomorrow-innovatiecampus in Vilvoorde is van start gegaan met de plaatsing van een eerste raam van de futuristische toren van 15 verdiepingen en 50 meter hoogte. Bij de plaatsing van het raam door minister Hilde Crevits werd een exoskelet gebruikt, een innovatief harnas dat armen, benen en rug ondersteunt om overbelasting van spieren te voorkomen.

Het was Vlaams viceminister-president Hilde Crevits die het exoskelet aantrok en hiermee het eerste raam van de futuristische toren van 50 meter hoogte plaatste. “Living Tomorrow is een van onze Vlaamse uithangborden voor innovatie. Met deze nieuwe campus kunnen we onze jeugd inspireren en innovaties bij onze ondernemers aanwakkeren”, aldus Crevits.

Juiste moment

Door zijn innovatiecampus te lanceren in volle gezondheidscrisis lijkt Living Tomorrow misschien wat op de zaken vooruit te lopen. Maar voor Living Tomorrow CEO Joachim De Vos komt de nieuwe hub er op exact het juiste moment. “We staan op een kantelpunt van het digitaliseringstijdperk naar een autonomiseringstijdperk waarbij de focus op duurzame innovaties zal liggen. Corona én de Europese Greendeal heeft alles wat voordien vast stond in vraag gesteld. En dat is – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet per se negatief”, zegt De Vos.

Vertaalslag naar praktijk

Living Tomorrow wil samen met een consortium van 50 bedrijven de innovatiegolf boosten die het post-corona ziet opkomen. “We zullen al onze innovatiekracht moeten bundelen om naar een zero-emissie en volledig geconnecteerde wereld te gaan. Want dit overstijgt alle grenzen tussen bedrijven, sectoren, landen en werelddelen”, legt De Vos uit. “Maar het blijft erg theoretisch en ongrijpbaar voor veel bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en consumenten. En net daar willen we met onze nieuwe campus het verschil maken. We willen de vertaalslag maken naar de praktijk: wat zullen deze innovaties betekenen voor onze manier van wonen, leven en werken? Zullen we nog massaal reizen en naar kantoor gaan? Welke mogelijkheden brengen 5G, AI en IOT met zich mee? Het antwoord op al deze vragen wil Living Tomorrow in zijn nieuwe campus bieden én effectief tastbaar maken.

30 miljoen

De nieuwe campus, die een investering van 30 miljoen betekent, zal voor een groot stuk een levend lab worden waar naar verwachting meer dan 1 miljoen consumenten, bedrijven en overheden letterlijk de toekomst zullen binnenstappen. “We zullen hier bijvoorbeeld tonen hoe het revalidatiecentrum in 2030 er zal uitzien, hoe we eten 3D printen en laten klaarmaken via robots, hoe we mensen zullen binnenlaten via het dak waar ze met een drone-helikopter worden afgezet…”, licht founder Frank Beliën een klein tipje van de sluier. “Er zal zelfs een mogelijkheid zijn om te overnachten om mensen echt ten volle onder te dompelen in de toekomst, via hotelkamers met thematische innovaties die je zelf kan uittesten en feedback geven. Daarnaast wordt de campus ook een collaboratie-hotspot voor bedrijven om innovatie-sessies te doen en elkaar te inspireren én een educatiecentrum rondom innovaties en innovatieve technieken.” Om al deze innovaties zo tastbaar mogelijk te maken tegen eind volgend jaar, is in Living Tomorrow nog plaats voor extra innovatieve partners. Vooral op het vlak van digitalisering, IT en toekomstige diensten (as-a-service) kijkt Living Tomorrow nog naar toonaangevende bedrijven die willen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot, Begijnendijk
Aarschot

Jody doet voortaan VIP-suikerontharingen

BOOISCHOT/AARSCHOT/BEGIJNENDIJK – Schoonheidssalon Be Smooth uit Booischot (regio Aarschot-Begijnendijk) mag zich voortaan een VIP-instituut voor suikerontharing noemen. Lees meer

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer

Beersel, Brussel
Beersel

8 falingen

ZEMST/TERNAT/ZAVENTEM/BEERSEL/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 8 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer