MISMAS

MISMAS lanceert supporterscollectie voor vrouwelijke sportfans

MISMAS, een startup uit Boutersem, kondigt de lancering aan van zijn unieke Female Fan Fashion-collectie. De visie van MISMAS is dat supporteren een universele taal is, ongeacht iemands religie, geaardheid of afkomst. Het merk streeft naar de verbinding van meisjes en vrouwen in de samenhorigheid en verbondenheid tussen fans.

MISMAS presenteert een veelzijdige collectie van zes tricolore stuks, ontworpen voor verschillende leeftijdsgroepen en stijlen. Elk stuk draagt de voornaam van een Belgische topatlete. Zo is er een jurkje die de naam 'Nina' draagt, voor de jongste fans van Nina Derwael. De modieuze 'Emma' crop top is bedoeld voor meisjes vanaf 12 jaar, terwijl ‘Tia’ jongedames zal bekoren die hun vrouwelijkheid wat meer in de verf willen zetten.

Verder omvat de collectie ook ‘Tessa’, een kleedje met een lossere pasvorm voor de sportievere fans, ‘Julie’, een tricolore sjaaltje dat door zijn veelzijdigheid dienstdoet als het ideale accessoire, en tot slot ‘Sarah', ontworpen voor de Belgische moslima die haar geloofsovertuiging en nationale trots wil combineren.

Samenhorigheidsgevoel

MISMAS is het geesteskind van Lia Steppe, een jonge vrouw uit het Leuvense. Ze speelde al enkele jaren met het idee om vrouwelijke supporters de kans te geven om op een elegante manier naar sportwedstrijden te kijken en zich verbonden te voelen bij het supporteren. De meeste fanshops richten zich op mannen en jongens, terwijl er voor vrouwen en meisjes vaak geen leuke outfits zijn die hun persoonlijkheid en stijl weerspiegelen.

Met een flinke portie toewijding en vastberadenheid bracht Lia MISMAS tot leven. Met de lancering van de eerste collectie hoopt ze dat de Belgische straten, pleinen, tuinen en terrassen deze zomer zwart-geel-rood zullen kleuren, met vrouwen die zich helemaal verbonden voelen in hun MISMAS-outfits.

Er is ook interesse van sportclubs om gepersonaliseerde collecties te ontwikkelen, op maat van hun vrouwelijke fans. "Ik kijk er heel erg naar uit”, blikt Lia popelend van ongeduld vooruit. “Ik hoop dat de eerste collectie zorgt voor meer betrokkenheid van vrouwen binnen sport. De toekomst oogt veelbelovend. Ik ben momenteel al volop bezig met de volgende collectie.”