Nieuws Vlaams Brabant Mobiele containerparken schot in de roos

Mobiele containerparken schot in de roos

Mobiele containerparken schot in de roos

Ecowerf, het intergemeentelijk milieubedrijf voor Oost-Brabant uit Leuven, richtte in twee wijken in Leuven een mobiel containerpark in. Omwonenden konden er gedurende een dag terecht met grofvuil, sloophout en klein gevaarlijk afval naartoe brengen. “Met 400 bezoekers en zeven ton ingezameld afval was dat een groot succes”, stelt Jos Artois van de afvalintercommunale.

In dit proefproject test Ecowerf een alternatieve inzameling van afval uit. Dat is volgens Artois nodig als ze de van afvalinzameling verder willen doen stijgen. “In samenwerking met de stad Leuven hebben we als locaties voor deze mobiele containerparken aandachtswijken gekozen. Daar wonen veel mensen die niet beschikken over een wagen en voor wie het moeilijk is om een bezoek te brengen aan het containerpark.”

Tijdens de eerste twee testen in de wijken Schorenshof en Casablanca, in de deelgemeenten Wilsele en Kessel-Lo, werd meer dan zeven ton afval ingezameld. Het ging om 1.800 kilo grofvuil, 3.240 kilo sloophout en 1.209 kilo afgedankte elektrische apparaten. In de Leuvense wijk Sint-Maartensdal richtte Ecowerf imiddels een derde containerpark in.

Het initiatief wordt dit najaar op dezelfde plaatsen herhaald. Artois wil het volgend jaar uitbreiden naar andere steden in het arrondissement Leuven  zoals Tienen. Ook andere afvalintercommunales in het arrondissement Halle-Vilvoorde organiseren dergelijke proefprojecten. De initiatieven worden overal financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.