Nieuws Vlaams Brabant Mobile School pronkt met Europese Burgerprijs

Mobile School pronkt met Europese Burgerprijs

Mobile School pronkt met Europese Burgerprijs

mobileschool wintDe Europese Burgerprijs 2016 van het Europees Parlement is donderdag in Machelen uitgereikt aan Mobile School. De sociale onderneming uit Leuven werd bekroond voor de inzet voor straatkinderen in Europa.

Normaal had Ivo Belet de prijs moeten uitreiken. Het Europarlementslid van CD&V had het Leuvense bedrijf zelf voorgedragen. Maar hij moest in allerijl naar Hasselt voor het crisisoverleg rond de sp.a. Sjerp Van der Vaart, hoofd van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België, nam zijn taak over in de gebouwen van DHL Global Forwarding op Brucargo. Het bedrijf uit Machelen is de trouwde sponsor van Mobile School.

Met de symbolische prijs wil het Europees Parlement sinds 2008 vijftig Europese projecten belonen die zich onderscheiden door hun bijdrage aan de Europese samenwerking. De jury koos de laureaten uit 79 voorstellen van de 26 nationale jury’s. Mobile School is dit jaar de enige Belgische laureaat.

mobile schoolDe organisatie rond Arnoud Raskin (centraal op de foto onderaan) bouwt sinds 1996 mobiele scholen en traint overal ter wereld straathoekwerkers. Momenteel rijden er 43 mobiele scholen in 24 landen, verspreid over vier continenten (Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa). Via de mobiele schoolkarretjes worden educatieve spelen georganiseerd voor kinderen die moeilijk of geen toegang hebben tot onderwijs.

Het eerste Europese project dateert van 2006 in Roemenië. Daarna volgden mobiele scholen in Polen (3), Griekenland (2), Duitsland, Albanië en Spanje. Met een nieuwe school die naar Patras in Griekenland vertrekt, zijn er nu tien mobiele scholen in Europa. In totaal hebben die al meer dan 57.000 contacten met straatkinderen gerealiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.