Nieuws Vlaams Brabant Mondelez schrapt banen in Halle

Mondelez schrapt banen in Halle

Mondelez schrapt banen in Halle

mondelezVoedingsbedrijf Mondelez Belgium schrapt in het kader van een herstructurering 82 banen, ook in Halle. Om hoeveel jobs het precies gaat in de productiefaciliteit in het Pajottenland wil de directie (nog) niet kwijt. Volgens de vakbonden gaat het in eerste instantie om negen functies.

Voedingsbedrijf Mondelez, bekend van merken zoals Côte d’Or, Lu, Milka, TUC, Grany en Stimorol, wil in België 82 bediendenbanen schrappen. Dat heeft het bedrijf maandag zelf bekendgemaakt. Mondelez International wil naar eigen zeggen “de manier van werken vereenvoudigen, standaardiseren en gelijkschakelen op wereldwijd niveau”.

Het zou gaan om functies op vlak van procurement, customerservice, finance en hr. De invoering van gemeenschappelijke platformen en shared servicecentra ligt aan de basis van het ontslag van 82 bedienden. De taken worden uitgevoerd naar India en Boekarest en geconcentreerd op andere plaatsen in Europa.

De directie laat weten de sociale impact zo veel mogelijk te willen beperken en zo snel mogelijk de gesprekken met de personeelsvertegenwoordigers te willen aanvatten.

Mondelez stelt mensen te werk in Mechelen, Herentals, Halle en Namen. De vakbonden zijn niet verrast met de aankondiging van het jobverlies. Ze stellen zich wel vragen bij het nut van de operatie. Op 19 gaan ze aan tafel met de directie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.