spullenhulp

Na 10 jaar opnieuw een Vlaamse winkel: Spullenhulp – Les Petits Riens opent vestiging in Leuven

Hoewel de naam iedereen bekend in de oren klinkt, had Spullenhulp - Les Petits Riens het afgelopen decennium geen winkel in Vlaanderen. Komend weekend komt daar verandering in, want er komt een winkel op de Bondgenotenlaan in Leuven.

Er zijn in Leuven al verschillende tweedehandswinkels terug te vinden, maar Spullenhulp wil een verschil maken. "We merken een toenemende vraag naar tweedehandsspullen van goede kwaliteit voor een faire prijs", zegt commercieel directeur Stephan Bartholomeus. "Daar kunnen wij het verschil maken. Ook met ons upcycling merk Label Jaune."

Label Jaune is een collectie van "upcycling creaties met een ziel", met originele stukken die ecologisch, Belgisch en solidair zijn, maar tegelijk ook inspelen op de laatste modetrends. Zo verkopen ze onder meer sjaals, jassen, heuptasjes, truien en kimono's.

De winkel in Leuven is zo'n 130 m² groot en richt zich enkel op dames. Naast hun Label Jaune verkopen ze een geselecteerde collectie van tweedehandskledij, van vintage over streetwear tot meer klassieke merken. Daarnaast staat ook klantenbeleving centraal en zorgt de winkel voor tewerkstelling van mensen die worden gere-integreerd in de arbeidsmarkt.