Nieuws Vlaams Brabant Na Blokker hapt ook opvolger Mega World naar adem

Na Blokker hapt ook opvolger Mega World naar adem

Foto: Belga.

Na Blokker hapt ook opvolger Mega World naar adem

LEUVEN/DIEST/TIELT-WINGE/GRIMBERGEN/LONDERZEEL/KAMPENHOUT/TIENEN – Mega World kondigde op een bijzondere ondernemingsraad  aan dat het bescherming tegen schuldeisers zoekt. Eerder dit jaar nam eigenaar Dirk Bron de 123 Blokker-winkels in ons land over en vormde ze om tot Mega World. 

Bron had eerder beloofd dat hij in de tweede helft van oktober met een solide toekomstplan zou komen. Tijdens de ondernemingsraad werd dat plan afgevoerd en zei de directie bescherming tegen schuldeisers te zullen aanvragen. Het is afwachten of de ondernemingsrechtbank van Mechelen het verzoek­schrift zal goedkeuren. Bron zou al gezegd hebben dat hij in beroep gaat als het afgewezen wordt.

Volgens zusterkrant De Standaard  zou Mega World kampen met achterstallige huurgelden, die intussen zouden zijn afgelost, btw-schulden, RSZ-bijdragen en bedrijfsvoorheffing.

Kwalijke reputatie 

Dat er bescherming tegen schuldeisers werd gevraagd, was voor de vakbonden niet echt een verrassing. De voorbije maanden werden al heel wat vragen gesteld bij de overname door de Nederlandse zakenman Dirk Bron. Die heeft een kwalijke reputatie in zijn thuisland en moet er zelfs terechtstaan voor fraude. De Belgische vakbonden dringen al lang aan op duidelijkheid over het ­businessplan.

Filialen 

Mega World telt in onze provincie een 15-tal filialen, onder andere in Leuven, Diest, Tienen, Tielt-Winge, Londerzeel, Grimbergen, Kampenhout en Overijse. Mega World stelt in België ongeveer 750 mensen tewerk.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.