Leentje en Remy van plantencentrum Van Malder uit Dilbeek. Foto if Leentje en Remy van plantencentrum Van Malder uit Dilbeek. Foto if

Na zes generaties gaan deuren van plantencentrum in Dilbeek definitief dicht: “Kosten bleven maar stijgen”

Plantencentrum Van Malder uit Dilbeek sluit de deuren. Maar dat wil niet zeggen dat de zaakvoerders Rémy Van Malder (43) en Leentje Materne (40) hun passie voor natuur en jarenlange groene expertise onbenut laten.

Nog tot het einde van het jaar is plantencentrum Van Malder in de Nieuwenbosstraat in Dilbeek open. Daarna sluiten de deuren van de serres, op enkele extra uitverkoopweekends na, en komt een einde aan zes generaties van planten en bomen kweken. Zaakvoerders Rémy Van Malder en Leentje Materne laten weten dat de beslissing tot sluiting niet over één nacht ijs ging.

Het besluit is uiteindelijk met veel spijt in het hart genomen. “De wereld zit in een transitie van persoonlijk advies naar digitalisering en we merken dat een winkel uitbaten steeds moeilijker wordt”, steken Leentje en Rémy van wal. “Daarbovenop blijven onze energiefacturen en onze andere kosten steeds maar stijgen.”

Combinatie

Dat Rémy en Leentje doorheen de jaren een grote waaier aan extra activiteiten ontwikkelden, speelt zeker mee in de beslissing om het centrum te sluiten. “Gaande van tuinonderhoud, aanplantingen, kerstdecoraties tot het groener maken van kantoren, restaurants en dakterrassen. Dit alles voerden wij uit naast het uitbaten van de serre en het kweken van onze planten”, verduidelijkt het koppel. “Deze combinatie is helaas niet meer haalbaar en daarom zijn wij genoodzaakt om deze moeilijke beslissing te nemen.”

Vele jaren hebben Rémy en Leentje het kweken en verkopen van planten met veel passie gedaan, maar nu is het dus tijd voor verandering. “Uiteraard blijft de natuur onze passie en blijven we actief in de sector”, zeggen ze. “Je kan op ons blijven rekenen voor tuinonderhoud en aanplantingen, maar ook voor bestellingen van planten, struiken en bomen. Ook onze kerstbomenverkoop gaat dit jaar nog door, en die mooie traditie willen we ook de volgende jaren graag standhouden.”

Babbels

Rémy en Leentje hopen de komende weken nog zo veel mogelijk klanten te verwelkomen in hun serre. “Onze totale uitverkoop loopt vlot”, klinkt het. “Nog tot het einde van dit jaar zijn er grote kortingen op potterie. In de weekends van januari en februari volgen ook kortingen op planten, struiken en bomen.”

“Wanneer juist, zal gecommuniceerd worden via onze website en Facebookpagina. Daarna sluiten we ons plantencentrum voorgoed. Tot slot zouden we al onze klanten willen bedanken voor de fijne bezoekjes en leuke babbels. We gaan dat zeker missen.”