Nieuws Vlaams-Brabant Nachtje op hotel in deze stad? Dan krijg je er eentje extra cadeau van gemeentebestuur

Nachtje op hotel in deze stad? Dan krijg je er eentje extra cadeau van gemeentebestuur

Nachtje op hotel in deze stad? Dan krijg je er eentje extra cadeau van gemeentebestuur

AARSCHOT – Aarschot geeft dit najaar 250 gratis overnachtingen weg met de actie ‘Blijf Langer Plakken’. Als je een nacht boekt in deelnemende hotels, B&B’s of vakantiehuisjes, doet de stad er nog een nachtje bij. “De horeca kan nog steeds hulp gebruiken na de zware coronaperiode”, zegt schepen van Economie Bert Van der Auwera (Open VLD). “Daar willen we de ‘ho’ in horeca niet vergeten.”

Met de actie wil het gemeentebestuur Aarschot meer op de kaart zetten als toeristische bestemming. “Aarschot zag voor de coronacrisis steeds meer toeristen een bezoekje brengen”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Maar na alle lockdowns vielen de boekingen bijna volledig stil. Onze stad heeft nochtans ontzettend veel troeven en dat willen we extra in de verf zetten.”

Goodiebags

Aarschot heeft er enkel voordeel aan. Daar is schepen Bert Van der Auwera (Open VLD) zeker van. “Ook de hotels verdienen wel een duwtje in de rug na de coronacrisis. Daarbij hebben we ook aan de lokale handelaars gedacht. Gasten krijgen ook een goodiebag met bonnen voor lokale handelaars die meedoen aan de actie”, zegt Van der Auwera. “We kijken er alvast naar uit om toeristen te verwelkomen in Aarschot. Iedereen is welkom.” De actie loopt tot 31 december 2022 of zolang de voorraad strekt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.