NanoBazaar maakt nanotechnologie toegankelijk

nanobazaarZaterdag 3 en zondag 4 oktober strijkt de NanoBazaar neer op de Grote Markt van Leuven. Dit pop-up initiatief laat het brede publiek kennis maken met verschillende aspecten en toepassingen van de nanotechnologie. Die nanotechnologie zet Leuven, onder meer door de activiteiten van Imec op de kaart.

Na Wroclaw (Polen) en Graz (Oostenrijk) verwelkomen de stad Leuven en Leuven Mindgate dit originele initiatief. "Leuven heeft als innovatieve high tech regio bijzonder veel expertise op het vlak van nanotechnologie, zowel in onderzoek naar als in toepassing van de technologie", zegt schepen Mohamed Ridouani. "De Leuvense kennisinstellingen KU Leuven en imec, verrichten diepgaand onderzoek en brengen de technologie in de praktijk in toepassingen gaande van zonnecrème tot nano-implantaten, van ultralichte tennisrackets tot isolerende gels voor de woning."

Tijdens de NanoBazaar kunnen bezoekers tussen 11 en 17 uur in gesprek gaan met wetenschappelijke experts en een beter inzicht krijgen in de nanowereld. Ze kunnen er gratis de toekomst voelen en zien aan de hand van productpresentaties, een video-installatie en een Nano Gallerie. Ook kunnen ze met behulp van interactieve infographics hun gedachten noteren en delen.