Nieuws Vlaams Brabant Negatief advies voor shoppingcentrum op Renaultsite

Negatief advies voor shoppingcentrum op Renaultsite

Negatief advies voor shoppingcentrum op Renaultsite

renaultvilvoordeHet Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) bracht een negatief advies uit voor het geplande shoppingcentrum op de voormalige site van Renault in Vilvoorde. Het winkel- en vrijetijdscentrum Watersite Park zit te zeer in het vaarwater van drie gelijkaardige projecten op een zakdoek: Uplace in Machelen en Neo en Docks in Brussel.

De procedure voor handelsvestigingen met een oppervlakte van meer dan duizend vierkante meter bepaalt dat het college van burgemeester en schepenen het advies moet inwinnen van het NSECD alvorens een beslissing te nemen. De uiteindelijke machtiging in de vorm van een sociaal-economische vergunning wordt verleend door het gemeentebestuur.

Projectontwikkelaar Alcopa wil op een deel van de terreinen van de Renaultsite aan de Schaarbeeklei Watersite Park neerpoten, een winkel- en vrijetijdscentrum van 26.835 vierkante meter. De winkeloppervlakte bedraagt 19.100 vierkante meter, naast 7.735 vierkante meter aan vrijetijdsvoorzieningen.

Vertegenwoordigers van kmo’s en zelfstandigen in het comité drukten een negatief advies door. Belangrijkste reden is de wildgroei van soortgelijke megalomane shoppingcentra op een oppervlakte van nauwelijks enkele tientallen kilometers in en om Brussel. Het gaat om Uplace in Machelen, Neo op de Heizel in Brussel (in de achtertuin van Grimbergen en Wemmel) en Docks aan de Van Praetbrug in Brussel.

Het advies van het NSECD is niet bindend. De stad Vilvoorde, die Watersite Park wat graag zou zien verrijzen, wijst erop dat het project zich van de andere onderscheidt. Met retailwinkels die een heel grote oppervlakte nodig hebben en met sport- en ontspanningsinfrastructuur. Het college moet groen licht geven voor de nieuwe bestemming van de Renaultsite voor 2 juni.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.