Een deel van het team (links), Nele Cornelis en haar man (rechts). Foto: Cornelis Fencing Een deel van het team (links), Nele Cornelis en haar man (rechts). Foto: Cornelis Fencing

Nele van Cornelis Fencing staat in finale van ‘Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van Vlaams-Brabant nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen we deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Nele Cornelis, zaakvoerster van familiebedrijf Cornelis Fencing uit Ternat. "We willen via deze wedstrijd familiebedrijven in de kijker zetten en mensen die een zaak willen overnemen, inspireren."

Nele Cornelis is opgegroeid in een echte ondernemersfamilie. Haar grootouders baatten een beenhouwerij uit in Brussel. De vader van Nele begon 35 jaar geleden, na de geboorte van zijn dochter Nele, met de zaak Cornelis Fencing, een aannemer dat bedrijven en openbare diensten helpt bij het begrenzen en beveiligen van hun perimeter. Bedrijven kunnen bij Cornelis terecht voor onder meer advies, de plaatsing, onderhoud en reparatie van hekwerk, poorten, speedgates, slagbomen enzovoort. "Mijn vader heeft het bedrijf als een betrouwbare en kwaliteitsvolle partner op de kaart gezet. Dankzij hem hebben we een mooi netwerk kunnen uitbouwen."

Lees ook: Dit zijn de vijf genomineerden voor dé Strafste Onderneemster van Vlaams-BrabantNele besloot zo'n vier jaar geleden om samen met haar echtgenoot het bedrijf van haar vader over te nemen. "Ik ben zaakvoerster en samen met mijn echtgenoot sta ik in voor het dagelijks bestuur.", zegt Nele. "Binnen een KMO betekent dit dat ik verschillende petjes draag: operationeel en strategisch te werk gaan, gaan hand in hand. Als team werken mijn man en ik heel complementair. Nu we na enkele jaren onze draai hebben gevonden in deze nieuwe rollen, voelen we dat we een sterke fundering hebben gevormd om nieuwe projecten uit de grond te stampen."

Familiebedrijven in kijker zetten

Wat Nele van de nominatie vindt? "Ik heb deze nominatie vooral te danken aan mijn personeel. Zij zijn de motor van onze onderneming en ik ben ontzettend dankbaar. Een derde van ons personeelsbestand werkt hier al langer dan tien jaar. Bij ons ben je dan ook geen nummer, maar een belangrijke schakel in de ketting."

Waarom onze lezers op haar moeten stemmen? "We willen via deze wedstrijd familiebedrijven in de kijker zetten, of mensen die een zaak willen overnemen, inspireren. Toen ik de zaak overnam, voelde ik me in de beginperiode soms eenzaam. Ik kon mijn bezorgdheden, uitdagingen, dromen en emotionele geladenheid vaak niet kwijt. Los daarvan merk ik dat we ons dit jaar comfortabel genoeg voelen om onze eigen richting uit te gaan die past bij de integriteit van het bedrijf. We hebben mooie plannen in het vooruitzicht."

Je kan je stem voor Nele of een van de andere onderneemsters uitbrengen tot en met 3 maart via deze link.

Het team van Cornelis Fencing. Foto: Cornelis Fencing
Het team van Cornelis Fencing. Foto: Cornelis Fencing