neuhaus

Neuhaus in Vlezenbeek ligt wellicht tot begin augustus stil door salmonellabesmetting

VLEZENBEEK - Bij pralineproducent Neuhaus in Vlezenbeek ligt de productie stil nadat er bij Barry Callebaut in Wieze een salmonellabesmetting is vastgesteld. Het zal wellicht nog tot begin augustus duren vooraleer er opnieuw pralines van de band rollen.

“Neuhaus is klant bij Barry Callebaut voor de aankoop van chocolade. We hebben meteen alle chocoladeproducten die na zaterdag 25 juni bij ons in Vlezenbeek zijn gemaakt geblokkeerd en geïsoleerd”, zegt CEO Ignace Van Doorselaere. “In totaal gaat het om tachtig ton pralines die nu vernietigd moeten worden omdat ze mogelijk besmet zijn. Ook moet de volledige fabriek gereinigd en ontsmet worden. Dat zal zo’n vier weken in beslag nemen. Zolang blijft de fabriek dicht.”

Neuhaus maakt zich sterk dat het voldoende pralines in voorraad heeft om deze weken te overbruggen zodat winkels niet zonder pralines zullen vallen.

“Het had beter geweest als we vroeger op de hoogte waren geweest van de besmetting”, zegt Ignace Van Doorselaere. “Dan hadden we sneller kunnen ingrijpen.” Korneel Warlop, woordvoerder van Barry Callebaut, heeft begrip voor de reactie van Neuhaus maar bevestigt dat de communicatie er zo snel als kon gekomen is.