Neuhaus was de vierde en laatste Gangmaker die Voka voor de regio Pajottenland en Zennevallei mocht bekendmaken. Foto if Neuhaus was de vierde en laatste Gangmaker die Voka voor de regio Pajottenland en Zennevallei mocht bekendmaken. Foto if

Neuhaus krijgt voorbeeldfunctie als Gangmaker 2024

De ondernemersorganisatie Voka-KvK Vlaams-Brabant maakte zijn nieuwe Gangmaker voor West-Brabant bekend. Pralinefabricant Neuhaus uit Vlezenbeek neemt de fakkel over van dorpsgenoot brouwerij Lindemans die in 2023 Gangmaker mocht zijn.

“Een Gangmaker is een bedrijf uit de regio West-Brabant die op het vlak van duurzaamheid, innovatie en verankering in de regio als voorbeeld kan gezien worden voor andere ondernemingen”, verduidelijkt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant. “Neuhaus exporteert een product dat wereldwijd gekend is, maar nog steeds volledig in onze provincie wordt geproduceerd. Ze zijn de uitvinder van de Belgische praline en blijven dit steeds verder doen. Ook de manier waarop ze hun klanten verzorgen en hun medewerkers laten (door)groeien maakt hen een echte Gangmaker.”

CEO Isabel Baert mocht voor Neuhaus de trofee in ontvangst nemen op de nieuwjaarsreceptie van Voka-KvK Vlaams-Brabant in Ternat. “Neuhaus wil het beste van Belgische chocolade naar de wereld brengen. De wereld is groot, dus we hebben nog wat werk voor de boeg. Door Voka-KvK Vlaams-Brabant te worden verkozen als Gangmaker is dus niet enkel een grote eer. Het geeft ons weer dat extra duwtje in de rug voor onze veroveringstocht. Niet om de grootste te worden, wel dé beste. En door een constant streven naar beter te worden, zullen we wel groeien.”

Memorandum

Tijden de nieuwjaarsbijeenkomst waar meer dan 250 ondernemers uit West-Brabant aanwezig waren werd een memorandum voorgesteld waarin de noden van de bedrijfswereld uit Vlaams-Brabant werden gebundeld met het oog op de komende Vlaamse en federale verkiezingen.

Zo vragen de ondernemers werk te maken van een sterk vergunningenbeleid, watergebonden bedrijventerreinen te optimaliseren en voldoende ruimte te voorzien om te ondernemen.