_R9A6366 Ignace Van Doorselaere.

Neuhaus opent nieuwe shops ondanks crisis in afzetmarkt

SINT-PIETERS-LEEUW - Neuhaus, producent van pralines, opent nieuwe winkels in het buitenland ondanks de crisis in de afzetmarkt. Dat meldt De Tijd

Door de gevolgen van de gezondheidscrisis blijven de toeristen en zakenmensen nog altijd weg uit ons land. Deze vaststelling weegt op het zakencijfer van pralineproducent Neuhaus uit Sint-Pieters-Leeuw. Vorig jaar leed de producent verlies. Heel wat toeristen en zakenmensen kopen doorgaans veel Belgische chocolade.

Ondanks de moeilijke economische conjunctuur besliste Neuhaus afgelopen maanden nieuwe winkels te openen in Düsseldorf, Berlijn en Londen. Binnenkort openen nieuwe shops in Den Haag en nog eentje in Londen. "We hebben bij het begin van de crisis onmiddellijk de analyse gemaakt dat corona een tijdelijke crisis is, van een jaar of twee. We hebben dus net als andere bedrijven tijdelijke besparingen doorgevoerd om onze cash onder controle te houden. Maar we blijven investeren", zegt Ignace Van Doorselaere in De Tijd.

Volgend jaar wil Van Doorselaere corona achter zich laten en qua winst en omzet weer op het niveau van 2019 zitten. Hij merkt op dat de winkels die vooral klanten uit de buurt lokken het nu al erg goed doen.