persoons

Neuropraktijk Persoons bundelt verschillende disciplines: “Trots op onze evolutie”

Door de nood aan multidisciplinaire behandeling bij patiënten besliste Annemie Persoons van Neuropraktijk Persoons met haar praktijk een nieuwe weg in te slaan. Sinds deze maand werkt ze multidisciplinair en vervoegen een neurologisch ergotherapeute en logopediste haar team.

"Wij zijn enorm trots op de evolutie van onze praktijk naar een multidisciplinaire praktijk met maar liefst acht neurologisch kinesitherapeuten, een neurologisch logopediste en een neurologisch ergotherapeute", klinkt het. "De naam “Kinepraktijk Persoons” schiet tekort aan de huidige groei en aanpak van onze praktijk. Daarom gaan we vanaf nu door het leven als Neuropraktijk Persoons, een multidisciplinaire groepspraktijk waarin de patiënten terecht kunnen voor specifieke neurologische therapievormen op maat van de individuele patiënt, aangeboden door een daarvoor gespecialiseerd team."

"Naast de uitbouw van een multidisciplinaire aanpak, zullen we vanaf november starten met enkele kleinschalige groepslessen, waaronder yoga en boksen, op maat van bepaalde neurologische patiëntenpopulaties", gaat ze verder. "Deze groepslessen dienen als aanvulling op het reguliere therapie-aanbod en bevorderen het lotgenotencontact. Dit omdat we in onze wachtzaal merken dat mensen kracht kunnen putten uit de verbinding met andere patiënten met verschillende soms zware diagnoses."

Het team kijkt er naar uit om in de toekomst nog verder uit te breiden, met onder andere een psycholoog, diëtist en bekkenbodemtherapeut.