Niels Brants Foto: if

Niels Brants bekroond tot Jonge Chef van het Jaar, nét op zijn verjaardag

Jonge Chef van het Jaar. Dat is de titel die Niels Brants van restaurant EssenCiel in Leuven vanaf nu mag dragen dankzij Gault&Millau. Een titel die hij krijg exact op de dag dat hij 34 jaar werd. “Het is een prachtig cadeau”, reageert Niels.

“Dit had ik helemaal niet zien aankomen”, zegt Niels. “De zaak krijgt er een half puntje bij, en dan ook nog die persoonlijke titel voor mij. Geweldig. Het is een prachtig cadeau net op mijn verjaardag.”

Vier jaar geleden kreeg Niels met EssenCiel al een Michelinster. Vandaag zorgt de titel van Jonge Chef van het Jaar voor de kers op de taart van alle bekroningen. “Ik ben al heel jong begonnen als chef en heb al hard gestreden. Ze zeiden me dat ze die titel maar uitreiken tot 35 jaar. Nog nét jong genoeg dus om hem te krijgen. Ik ben ontzettend blij. Het is niet veel chefs gegeven om deze titel te mogen dragen. Als chef wil je ook altijd beter en beter doen. Je mag niet blijven stilstaan. Tegelijk is het echt een teamsport. Dat niet alleen ik zo’n prijs krijg, maar ook de zaak stijgt in de rangschikking, is een bekroning voor het harde werk van hele team.”

Feesten zal er vanavond zeker nog gebeuren, maar maandagavond moest Niels eerst nog werken op het event van Gault&Millau zelf. “We zijn momenteel volop een hapje aan het dresseren”, zegt hij terwijl hij zijn eerste reactie geeft. “Het zal druk worden de komende maanden. Onze zaak verhuisde recent van de Naamsestraat naar de Bondgenotenlaan. Nog niet iedereen wist dat, dus de drukte viel mee. De paar rustige momenten die er nog waren, zullen nu wel snel opgevuld raken.”