Nieuws Vlaams Brabant Nieuw bordspel over de ernst van de mobiliteitsproblematiek

Nieuw bordspel over de ernst van de mobiliteitsproblematiek

Nieuw bordspel over de ernst van de mobiliteitsproblematiek

Tijdens een mobiliteitscongres op de hoofdzetel van Colruyt Group in Halle werd het bordspel Mobility: a serious game gelanceerd. Het initiatief ging vooral uit van bedrijven en experten. Zij hopen hiermee de verschillende visies op de mobiliteitsproblematiek dichter bij elkaar te brengen.

Het bordspel wil de verschillende standpunten over een bepaalde mobiliteitsproblematiek overbruggen, zodat de deelnemers elkaar uiteindelijk vinden in oplossingen. Voorbeelden zijn de mobiliteitsknoop aan scholen of de manier waarop inwoners van voorsteden zich naar het stadscentrum kunnen verplaatsen. Iedere deelnemer moet zich inleven in het standpunt van een belanghebbende zoals een politicus, een bedrijf of een buurtbewoner.

In het voorjaar van 2016 kwamen zes geëngageerde mensen samen om iets te doen rond het thema mobiliteit: Koen De Maesschalck (Colruyt Group), Cathy Macharis (VUB), Karin De Schepper (Inland Navigation Europe en CleanAirBXL), Miguel Vertriest (Netwerk Duurzame Mobiliteit), Guibert Boone (Fockedey) en Steven Vandenbrande (Durabrik).

Geïnspireerd door het werk van Laurent Bontoux van JRC (Europese Commissie) maakten ze een mobiliteitsspel met als doel mensen te verbinden, empathie te tonen voor elkaars rol en door middel van het spel nieuwe ideeën te laten opborrelen. Na een uitgebreide testronde werd het spel gelanceerd op het mobiliteitscongres in Halle.

De spelletjesdoos is te koop bij de Brusselse duurzaamheidsorganisatie The Shift. Via de website van die organisatie kunnen de spelelementen gratis worden gedownload.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer