Nieuws Vlaams Brabant Nieuw fonds voor starters in biofarmacie en landbouw

Nieuw fonds voor starters in biofarmacie en landbouw

Nieuw fonds voor starters in biofarmacie en landbouw

fugeiaHet Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) lanceert een nieuw investeringsfonds voor startende bedrijven in de levenswetenschappen. V-Bio Ventures kwam tot stand met steun van de KU Leuven. Het fonds heeft al 63 miljoen euro in kas en wordt geleid door Willem Broekaert, medestichter van Fugeia, een spin-off van de KU Leuven.

V-Bio Ventures zal investeren in startups en jonge bedrijven in de biofarmacie, diagnostica en landbouwkundige verbeteringen. De jongste jaren was er een verschraling van het investeringslandschap, vooral voor zeer jonge bedrijven. Heel wat fondsen verlegden hun focus naar bedrijven die al verder gevorderd zijn.

Zowel private als institutionele investeerders participeren in het fonds. V-Bio Ventures wordt onder meer gesteund door de KU Leuven. Tot de privé-investeerders behoort Korys van de Colruyt-groep in Halle. Voorlopig beschikt het fonds over 63 miljoen euro maar er is vooruitzicht op 75 miljoen.

Het fonds wordt geleid door Christina Takke en Willem Broekaert. Broekaert was medestichter en general manager van Fugeia, een spin-off van de KULeuven die gespecialiseerd is in voedingsvezeltechnologie. Het fonds steunt op de reputatie van het VIB. Uit een benchmarkingstudie met andere toponderzoeksinstituten in levenswetenschappen zag het instituut dat het alle troeven heeft om dit initiatief te starten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.