Nieuws Vlaams Brabant Nieuw platform van Merkator helpt gemeenten bij vergunningsproces

Nieuw platform van Merkator helpt gemeenten bij vergunningsproces

Nieuw platform van Merkator helpt gemeenten bij vergunningsproces

merkator logoMerkator lanceert Eagle. Dit nieuwe platform ondersteunt voor steden en gemeenten het vergunningsproces voor innames van het openbare domein. Zo kan een gemeente sneller en efficiënter een aanvraag verwerken en controleren om pakweg een container te plaatsen. De kmo uit Zellik (Asse) plant de uitrol voor dit najaar.

Het innovatieve platform optimaliseert de hele workflow van het vergunningsproces van a tot z en biedt een complete oplossing. “Burgers kunnen online een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een verhuislift of een container. De gemeente kan die dan verwerken”, zegt Luc De Heyn, business development manager bij Merkator.

“Het systeem biedt conflictdetectie: het gaat na of niemand anders op die locatie en tijdens die periode een vergunning heeft. Daarnaast kan een signalisatieplan opgesteld worden voor complexe of gevaarlijke situaties. Eagle laat ook toe om intern advies te vragen alvorens de aanvraag goed te keuren. Als de gemeente een vergoeding voor een inname vraagt, handelt Eagle de online betalingen af.”

De voordelen van het platform zijn legio. “Het papierwerk wordt vervangen door een digitale ondersteuning van het hele proces. De ondersteuning impliceert de nieuwste technologie. Zo is Eagle perfect te gebruiken op een tablet op het terrein om controle uit te voeren en meldingen te verwerken.”

Merkator zorgt ervoor dat voldaan wordt aan het wettelijke kader. In eerste instantie het gipod-decreet, wat staat voor generiek informatieplatform openbaar domein. Gemeenten lopen vaak vast in het kluwen van die wetgeving.

Meer info over het jonge team met 24 ict-consultants op www.merkator.com/nl.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.