Bloemenzaak Alpina Luna met mama Sandra in de nieuwste zaak van Alpina in het centrum van Lennik. Foto: mvl

Nieuwe bloemenzaak Alpina opent net op tijd voor Moederdag

Met bloemenzaak Alpina is Lennik weer een handelszaak rijker. Zaakvoerster Luna Delloiter (22) geeft je er advies over tal van bloemsoorten en stelt er de mooiste boeketten samen. Ze is al de zesde generatie van de familie in de bloemen- en plantensector.

Alpina bloemen & accenten, zo heet de nieuwe bloemenwinkel rechtover Standaard Boekhandel in het centrum van Lennik. We horen u al denken: er bestaat toch al een Alpina-bloemenwinkel op de Rosweg in Lennik? “Klopt, we hebben al heel lang een groothandel in bloemen op de Rosweg. Maar we staan ook op markten. Dit wordt onze tweede zaak in Lennik”, zegt zaakvoerster Sandra Coppens (50).

Pop-upwinkel

In de winkel in het centrum van Lennik zal haar dochter Luna de klanten het juiste bloemenadvies geven. Zij is al de zesde generatie van de familie die in de bloemen zit. De eerste weken zal Luna nog regelmatig gebruik kunnen maken van de ervaring van haar mama. Toch heeft ze zelf ook al heel wat ervaring in de sector. “Ik heb net een opleiding tot florist bij Syntra afgerond. Naast de namen van alle bloemen leerde ik er ook bloemstukken maken. Maar ook een winkel runnen en met klanten leren omgaan kwamen aan bod.”

Het afgelopen jaar kon ze al die kennis in de praktijk testen. “Ik had een wedstrijd gewonnen waardoor ik een jaar lang een pop-upzaak in Halle mocht openen. Uiteraard ook een bloemenwinkel. Na de sluiting hadden we nog veel materiaal over. Toen dit pand in Lennik vrij kwam, hebben we in een week tijd beslist om hier een tweede zaak van Alpina te starten.”

Moederdag

Terwijl de winkel op de Rosweg vooral klanten uit Sint-Martens-Lennik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw over de vloer krijgt, mikt Luna in het centrum van Lennik op klanten uit Sint-Kwintens-Lennik, Gooik en Pepingen. “Je kan bij ons terecht voor kamerplanten, snijbloemen, perkgoed en decoratie. Heel wat bloemen kweken we zelf zoals meiklokjes en pioenen. En voor onze zonnebloemen en grafwerken staan we echt bekend”, klinkt het bij Luna.

Afgelopen week opende Luna de zaak in het centrum van Lennik. “We wilden absoluut open zijn voor Moederdag, wat voor veel bloemenzaken een topdag in het jaar is. Ook tijdens andere feestdagen zullen we geopend zijn tijdens de voormiddag. Voorts zijn we de hele dag open van dinsdag tot en met zaterdag, op zondag van 9 tot 12.30 uur. En op 17 en 18 mei organiseren we nog een openingsweekend met hapjes en drankjes.”