Nieuws Vlaams-Brabant Nieuwe box maakt kijkwoning van Concrete House energieneutraal

Nieuwe box maakt kijkwoning van Concrete House energieneutraal

Nieuwe box maakt kijkwoning van Concrete House energieneutraal

Bouwonderneming Concrete House verruimt zijn werkterrein. Het bedrijf opent dit weekend een kijkwoning langs de Mechelsesteenweg in Herent die volledig energieneutraal is.

De hoofdzetel van Concrete House ligt in Olen, in de Antwerpse Kempen. “We hebben al heel wat klanten in Vlaams-Brabant. Door er ook een kijkwoning te bouwen kunnen we mensen daar ontvangen en tonen wie we zijn en wat we doen”, zegt gedelegeerd bestuurder Steven Van Olmen.

De onderneming bouwt al sinds 2004 woningen in prefabbeton en scoort daarmee zeer lage energiepeilen. Met de nieuwe kijkwoning gaan ze nog een stapje verder: naar energieneutraal wonen.

Factuur

“In de nieuwbouw worden alle duurzame technieken die meer en meer aanwezig zijn in moderne woningen gecombineerd in een energiebox van slechts drie vierkante meter. Dat is een nieuwigheid”, zegt Van Olmen. “Het gebruik van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, opslag van warm water en elektriciteit zorgt ervoor dat de woning zelfvoorzienend is tijdens piekmomenten. Dit is aantrekkelijk voor de energiefactuur.”

Ook architecturaal springt de woning in het oog. Door het gebruik van keramische tegels, aluminium en beton breekt het bedrijf met de standaard moderne woning. “Vanop straat oogt het huis niet zo groot. Als je binnen bent, ontdek je hoe ruim de woning werkelijk is. Hiermee willen we bewijzen dat compact bouwen niet per definitie klein hoeft te zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.