horecagids kevin vanderauwera johan geleyns bert cornillie Foto Leuven Actueel

Nieuwe gids moet Leuvenaars en toeristen de weg tonen naar horeca

LEUVEN - De stad Leuven en HoReCa Leuven hebben maandag een nieuwe horecagids voorgesteld. Daarin is een verfijnd overzicht van 85 hotels, restaurants en cafés in regio Leuven te vinden.

Leuven telt honderden horecazaken, en een gids daarover kan zeker van pas komen voor wie eens iets nieuws ontdekken. Dat blijkt uit de populariteit van de horecagids, die dit jaar voor het 35ste jaar op rij gemaakt werd.

“Mensen vragen er ons echt achter, en soms kom je er op een terrasje zelfs tegen die een boekje op zak hebben met daarin post-its van elke zaak die ze nog willen uitproberen”, zegt voorzitter van HoReCa Leuven Kevin Vanderauwera.

“Het is zeker een meerwaarde voor de horeca dat ze met die gids hun zaak in de kijker kunnen zetten. Het is niet alleen een promogids, maar ook een leuke leidraad. Zowel voor toeristen, voor mensen die nieuw in onze stad zijn als voor de geboren en getogen Leuvenaars, die ook wel eens iets nieuws willen ontdekken”, aldus Vanderauwera.

Dit jaar staan er 85 horecazaken in de gids. Van café tot brasserie, frietzaak tot sterrenzaak en kleine en grote hotels. Hij werd op 30.000 exemplaren gedrukt, en is te verkrijgen bij de betrokken horecazaken, de toeristische dienst en het stadskantoor. Ook bij de KU Leuven en OH Leuven worden ze verdeeld.