Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe hub levert 30 extra arbeidsplaatsen op

Nieuwe hub levert 30 extra arbeidsplaatsen op

Nieuwe hub levert 30 extra arbeidsplaatsen op

SINT-PIETERS-LEEUW – Met 68.340 klanten en 9.678 gevers in 2019  barst de huidige site van De Kringwinkel aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw na 20 jaar zowat uit zijn voegen. Een betere winkelervaring en een comfortabelere manier om goederen te brengen naar De Kringwinkel zijn maar twee van de vele redenen om een volledig nieuwe site in Sint-Pieters-Leeuw te bouwen, iets verder aan dezelfde Bergensesteenweg. De nieuwe werkplek opent eind dit jaar de deuren en zal op termijn werk verschaffen aan 30 extra krachten. 

De Kringwinkel is op de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsproject. “Met de bouw van de nieuwe hub kunnen we de tewerkstelling meer dan verdubbelen,” zegt Ingrid De Roo, verantwoordelijke communicatie van de overkoepelende ViTeS-groep. Nu werken er 25 mensen voor De Kringwinkel in Sint-Pieters-Leeuw, op termijn is er plaats voor 55 mensen. Om dit te kunnen realiseren zal ViTes samenwerken met lokale partners zoals onder andere OCMW en VDAB.

In een winkel van 950m² en met een geefpunt van 300m² zal er bijkomend tewerkstelling gerealiseerd worden in verschillende ateliers waar huisraad, speelgoed & boeken en meubelen winkelklaar worden gemaakt. “De ViTeS-groep kiest ervoor om maximaal lokaal en circulair te werken” zegt Luc Daelemans, operationeel directeur. “De verdere decentralisatie van de werking met een nieuwbouw in Sint-Pieters-Leeuw sluit hierbij aan. Ook de transportwerking van de Zuidkant van het werkingsgebied van De Kringwinkel ViTeS zal geïntegreerd worden in de nieuwe hub” klinkt het bij ViTeS.

De nieuwbouw wordt een BEN-gebouw met onder andere warmtepompen op het dak die aangedreven worden door ter plaatse geproduceerde zonne-energie, zonnepanelen die ook gebruikt worden als zonwering waardoor er minder koeling nodig is en regenwaterrecuperatie. De opening is gepland voor het najaar van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Vademecom in Franse handen

BRUSSEL - Het Brusselse PR-bureau Vademecom en diens internationale partnernetwerk ComUnity.pro zijn overgenomen door het Franse WMH (We Make it… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.