paddenbroek

Nieuwe lambiekkaas van Paddenbroek valt zo in de smaak dat hij een nieuw streekproduct wordt

GOOIK - Roel Janssens, uitbater van het fiets- en wandelcafé Paddenbroek in Gooik, lanceerde voor de Maand van de Lambiek de nieuwe lambiekkaas Lajade. Omdat de kaas ondertussen al zoveel mensen kon overtuigen, wordt het geen eenmalig project.

“Paddenbroek is gekend voor zijn ruim aanbod aan lambiekbieren”, vertelt Roel Janssens. “Dus doen we ook graag mee met de Maand van de Lambiek om deze streekbieren in de kijker te zetten. Vorig jaar serveerden we in de lambiekmaand een stoofpotje met geuze. Dit jaar wilde ik het eens over een andere boeg gooien en liet een eigen lambiekkaas maken.”

Positieve reacties

“Ik ging hiervoor aankloppen bij de Beverse Kaasmakerij die voor mij een kaas ontwikkelde, gerijpt in lambiek”, vertelt Roel Janssens. “Die lambiek komt van brouwerij Den Herberg in Buizingen, familie van mij. Vandaar ook de naam Lajade. Dat is een afkorting van lambiek, Janssens en Devillé.”

“Tijdens de Maand van de Lambiek krijgt iedereen die een geuze of kriek bestelt in het café er een portie Lajade-kaas er bij. Ondertussen zijn de reacties zo positief dat ik er sterk aan denk om de productie ook na de Maand van de Lambiek verder te zetten. Ondertussen wordt de kaas ook gevraagd bij catering en feestjes. De kans is groot dat hier een nieuw permanent streekproduct is geboren.”