Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe landbouwkamer Vlaams-Brabant

Nieuwe landbouwkamer Vlaams-Brabant

Nieuwe landbouwkamer Vlaams-Brabant

swinnenWoensdag 20 januari wordt de nieuwe provinciale landbouwkamer van Vlaams-Brabant geïnstalleerd. Deze raad is het belangrijkste adviesorgaan voor de land- en tuinbouwsector.

In de provinciale landbouwkamer zijn alle sectoren uit de land- en tuinbouw vertegenwoordigd. In de raad zetelen ook vertegenwoordigers van gespecialiseerde landbouwverenigingen, zoals Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Vlaamse Rundveeteeltvereniging, Diergezondheid Vlaanderen, Vlaams-Brabants Verbond van Imkersverenigingen, Covavee, BelOrta, BFV, Koninklijk Nationaal Verbond voor Aardbeikwekers, Belgisch Warmbloedpaard, ECO2 (agrobeheercentrum), Brussels Grondwitloof en de praktijkcentra Vlaams Centrum voor de Bewaring van Tuinbouwproducten en Nationale Proeftuin voor Witloof.

“Hoofddoel van de raad is het tijdig opsporen van de actuele problemen in de land- en tuinbouw en de ondersteuning van de landbouwers waar nodig”, zegt  Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “De landbouwkamer wil deze informatie snel doorspelen aan de provincie, zodat tijdig maatregelen kunnen genomen worden.”

“De landbouwkamer meet als het ware de polsslag van de land- en tuinbouw en kan zo de maatregelen voorstellen die we kunnen nemen”, zegt Swinnen. “Landbouwkamer en provincie gaan samen voor een dynamische land- en tuinbouw in Vlaams-Brabant.”

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.