Nieuws Vlaams-Brabant “Nieuwe plannen voor Ring rond Brussel goed voor bedrijven”

“Nieuwe plannen voor Ring rond Brussel goed voor bedrijven”

“Nieuwe plannen voor Ring rond Brussel goed voor bedrijven”

VLAAMS-BRABANT – Voka – KvK Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan reageren tevreden op het voorstel voor de herinrichting van het noordelijke deel van de Ring rond Brussel dat minister Lydia Peeters vrijdag presenteerde. De werknemersorganisaties roepen de Vlaamse en Brusselse regering en de andere adviserende instanties, op om dit najaar positief te adviseren.

“Wij pleiten al lang voor beslissingen die tot actie leiden rond de Ring en zijn daarom blij dat er nu een voorstel is dat duidelijk maakt waar we voor staan. De plannen slepen al heel lang aan. Het bedrijfsleven in de noordrand van Brussel snakt naar betere bereikbaarheid en dus is het hoog tijd om knopen door te hakken”, aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant.

In de zone Wemmel komt er een optimalisatie van de bestaande toestand met één extra rijstrook erbij. In de zone Zaventem komt er een parallelweg voor plaatselijk verkeer.

Dankzij de werken aan noordelijke deel van de Ring tussen de verkeerswisselaars van Groot-Bijgaarden en Sint-Stevens-Woluwe, zullen werknemers vanuit Vlaams-Brabant gemakkelijker van en naar de hoofdstad kunnen pendelen. Maar ook voor de goederenstroom en de bereikbaarheid van klanten en leveranciers is dit een grote stap vooruit. Ook zorgt dit op termijn voor minder congestie en een leefbaardere, veiligere en vlottere Ring. ​ ​

“We roepen de adviserende instanties op om de plannen zoals voorgesteld in het dossier dit najaar goed te keuren en zo ervoor te zorgen dat bedrijven in de noordrand beter bereikbaar zijn en de economische schade door de congestie op de Brusselse Ring krimpt. Een betere bereikbaarheid, die er ook moet komen met voldoende flankerende ingrepen voor ander verkeer, is cruciaal voor bedrijven om werknemers aan boord te krijgen en te houden. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt kan een nieuwe Ring een groot verschil maken in het vinden van de juiste profielen en de arbeidsmobiliteit bevorderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.