Nieuws Vlaams Brabant Lamens ontwikkelt Minckeler-site

Lamens ontwikkelt Minckeler-site

Lamens ontwikkelt Minckeler-site

LEUVEN – De Leuvense projectontwikkelaar Peter Lamens (LGV) ontwikkelt de Minckelerparking in de J.P.Minckelerstraat in Leuven. De parking  zelf gaat ondergronds. Bovengronds komt een nieuwe stadswijk. In de loop van 2022 starten de werken. 

De nieuwe stadswijk, tussen de Vaartkom en het stadscentrum, zal 157 nieuwe appartementen en 34 huizen met tuin tellen. Het ambitieuze woonproject krijgt de naam ‘Nieuw Leuven’ en is in handen van de Leuvense projectontwikkelaar Peter Lamens (LGV).

Supermarkt en handelszaak

Er komen meerdere ontmoetingsplaatsen en er is opnieuw ruimte voorzien voor een supermarkt en een handelszaak. “De komst van Nieuw Leuven zal een enorme meerwaarde zijn voor de hele buurt en de lokale middenstand. We transformeren een oud stadsdeel in een groene en duurzame woonwijk. Er is gekozen voor een modern en innovatief ontwerp, waardoor de gebouwen mooi zullen aansluiten op de omgeving. Nieuw Leuven is dus een veelbelovend project waar alle Leuvenaars trots op mogen zijn”, zegt John Eyers van het Leuvense Jasper-Eyers Architects.  Het architectenbureau ontwerpt de plannen van het project.

Parking ondergronds 

De bestaande Minckelersparking komt ondergronds en het aantal publieke parkeerplaatsen ervan vermindert van 800 naar 400. De andere helft is voorzien voor de bewoners, handel en buurtbewoners. Dat moet de leefbaarheid van de wijk en de straten errond ten goede komen, klinkt het. Ten slotte zijn er ook 500 plekken voorzien voor fietsen. De werken starten in de loop van 2022.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer