Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe technologie remt diefstal van smartphones

Nieuwe technologie remt diefstal van smartphones

Nieuwe technologie remt diefstal van smartphones

Toestellen van Apple zijn begeerd bij dieven. Maar niet voor lang meer. Apple-verdeler Switch, met vestigingen van het overgenomen Easy-m in Leuven en Vilvoorde, introduceert nieuwe technologie waarmee gestolen toestellen vanop afstand onbruikbaar en opspoorbaar worden. Dieven kunnen voortaan niets meer uitrichten met hun buitgemaakte MacBooks en iPhones uit de winkels van Switch. De toestellen verklappen bovendien hun locatie aan de politie.

Switch werd recentelijk het doelwit van een gewapende overval op een van zijn winkels. De keten maakt zich geen zorgen: alle toestellen zijn beveiligd tegen diefstal. Switch heeft vanop afstand de gestolen toestellen onbruikbaar gemaakt. Switch stelt dat met de nieuwe technologie het stelen van iPhones en MacBooks bij hen zinloos is in 2017.

“Niemand kan de gestolen goederen gebruiken”, zegt Peter Joos, sales- en marketingdirecteur van Switch. “Met onze technologie blokkeren we alle gestolen iPhones of MacBooks uit onze winkels onmiddellijk. Iemand die een gestolen toestel gebruikt, ziet alleen een rood scherm en de boodschap dat het om een gestolen exemplaar gaat.”

Consumenten kunnen al langer hun gestolen iPhone of MacBook opsporen via de Find My iPhone- en Find My Mac-beveiliging. Maar Switch maakt sinds kort ook alle onverkochte Apple-toestellen onbruikbaar na diefstal. Dat doet het aan de hand van de serienummers en nieuwe technologie. Die technologie verklapt bovendien ook zijn locatie.

“Oorspronkelijk gebruikten we de technologie om eenvoudig 100 MacBooks voor een bedrijf uit te rusten met bijvoorbeeld nieuwe versies van Office. Vandaag bewijst de software zijn nut bij diefstal. We blokkeren de toestellen met één druk op de knop vanop afstand en wanneer iemand de gestolen toestellen gebruikt, zenden ze een signaal uit met hun exacte locatie.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.