Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe toekomst voor Corelio-site Groot-Bijgaarden

Nieuwe toekomst voor Corelio-site Groot-Bijgaarden

Nieuwe toekomst voor Corelio-site Groot-Bijgaarden

corelioVastgoedontwikkelaar Futurn heeft met Corelio een principieel akkoord gesloten voor de herontwikkeling van de bedrijfsterreinen van Corelio aan de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. De site in de industriezone van Groot-Bijgaarden, heeft een totale oppervlakte van ruim vijf hectare ha met ruim 30.000 vierkante meter  bedrijfsgebouwen die bestemd zijn voor drukkerijactiviteiten, kantoren en opslag.

Futurn zal de hele site verwerven maar ruim zestig procent ervan onmiddellijk teug ter beschikking stellen van de Corelio-groep die haar activiteiten zoals de drukkerij, redactie, advertising en ondersteunende diensten  tot eind 2021 in de gebouwen kan voortzetten zoals op vandaag het geval is. Het gedeelte van de site dat nog niet ontgonnen is, alsook een afzonderlijk gelegen leegstaand industrie- en kantoorgebouw, zal op korte termijn door Futurn herontwikkeld worden.

“Na de verhuizing van de redactie van Het Nieuwsblad naar de vestiging van Mediahuis in Antwerpen was het voor Corelio belangrijk om haar bedrijfsvastgoed op een rationele en maatschappelijk verantwoorde manier verder te exploiteren”, zegt Bruno de Cartier, gedelegeerd bestuurder van Corelio. “Dat betekent dat we delen van de site die vandaag onderbenut zijn tegen interessante voorwaarden valoriseren terwijl we tegelijkertijd garanties afdwingen om nog jaren actief te kunnen blijven op de delen van de site die Corelio en haar dochtervennootschappen Mediahuis en Coldset Printing Partners actief exploiteren. Met deze huurovereenkomst op middellange termijn kunnen we beslissingen over de huisvesting van onze activiteiten in Groot-Bijgaarden voorlopig uitstellen en evalueren in het licht van toekomstige marktevoluties. Als onderneming ondersteunen we ook het maatschappelijk project van Futurn dat onderbenutte terreinen wil activeren met het oog op economische groei en tewerkstelling.”

Gunther Biddelo, gedelegeerd bestuurder van Futurn zegt dat op korte termijn werk zal worden gemaakt van de opmaak van een masterplan voor de zowat twee hectare die in eerste instantie ter beschikking komt. “Dit masterplan zal vermoedelijk voorzien in nieuwe gebouwen en in de renovatie van bestaande gebouwen. In ieder geval wordt er nieuwe infrastructuur aangelegd om zo ruimte te creëren voor nieuwe bedrijven”, zegt Biddelo.

Futurn heeft haar zetel in Kortrijk en is in heel Vlaanderen actief met de herontwikkeling van bedrijfsvastgoed tot duurzame en kwalitatieve projecten. De operationele leiding van het bedrijf is in handen van Frederik Baert en Gunther Biddelo terwijl de Gijbels Group met Mathi Gijbels en LIFE met Serge Hannecart structurele partners zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.