Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe tribune van voetbalclub OHL is investering van 5 miljoen euro

Nieuwe tribune van voetbalclub OHL is investering van 5 miljoen euro

Nieuwe tribune van voetbalclub OHL is investering van 5 miljoen euro

ohl-tribuneDe nieuwe tribune van voetbalclub Oud-Heverlee/Leuven is helemaal klaar voor de competitiematch van vrijdagavond. Met 3.500 zitjes komt de totale capaciteit van het OHL-stadion op 10.000 zitplaatsen. Goed voor Europese matchen, terwijl de club niet eens in de hoogste klasse speelt. De investering van 5 miljoen euro wordt helemaal opgehoest door de stad Leuven, deels in de vorm van een lening.

Tweedeklasser in het voetbal Oud-Heverlee/Leuven (OHL) kan tijdens de thuismatch van vrijdag tegen Antwerp zijn nieuwe tribune volledig in gebruik nemen. Sinds het begin van de competitie konden de zitjes al worden gebruikt. Vanaf vrijdag zal dat ook het geval zijn met binneninfrastructuur zoals kleedkamers, spelershome en kantoorruimten.

De nieuwe tribune telt 3.500 zitjes en brengt de capaciteit van het OHL-stadion op 10.000 zitplaatsen. “Hierdoor kunnen we in de toekomst Europese matchen spelen en een thuishaven blijven voor de matchen van de nationale beloftenploeg en de Red Flames, waarvoor met de KBVB een contract werd afgesloten voor de volgende drie jaar”, zegt waarnemend OHL-voorzitter Chris Vandebroeck.

De nieuwe tribune telt elf skyboxen, waarvan er inmiddels drie werden verhuurd. In drie van de resterende boxen werd de businessclub van OHL ondergebracht.

De nieuwe tribune kwam in de plaats van de staantribune en is een kopie van de hoofdtribune. De kostprijs bedraagt 5 miljoen euro. De stad Leuven gaf in eerste instantie een lening voor een bedrag van 3,5 miljoen euro die alleen dient afbetaald te worden in de seizoenen die OHL in eerste klasse doorbrengt. En gezien het sportieve debacle valt daar niet meteen voor te vrezen.

Omdat OHL na de degradatie uit eerste klasse niet meer de nodige middelen bezat om het resterend bedrag te betalen, kende Leuven eind juni voor deze tribune een nieuwe lening van 1,5 miljoen euro toe. Die moet normaal en met rente afbetaald worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.