delhaize alsemberg Foto: if

Nieuwe uitbater van Delhaize mikt op lokale voeding en ruimere openingsuren: “In elke afdeling komen er nieuwigheden”

De Delhaize-supermarkt in Alsemberg zal vanaf midden maart ook zondag open zijn. Dat is meteen het belangrijkste gevolg van het aanstellen van een zelfstandige uitbater. Amaury Janssen is overigens geen onbekende, want ook de vlakbij gelegen Proxy Delhaize in Sint-Genesius-Rode heeft hij onder zijn hoede. En in april opent hij mee de zelfstandige Delhaize in Beersel.

De beslissing van supermarktketen Delhaize om alle 128 winkels die nog in eigen beheer zijn te verzelfstandigen, wat voor maandenlange sociale onrust en tal van stakingen zorgde uit vrees voor sociale onrust, begint zich in de supermarkten zelf te vertalen. Zo is de winkel in Alsemberg begin deze maand, na één sluitingsdag, heropend als een zelfstandige Delhaize.

Voortaan staat Amaury Janssen aan het roer van Delhaize Alsemberg. Hij brengt heel wat Delhaize-ervaring met zich mee, onder andere als regionaal manager van zelfstandige Delhaize-uitbaters (tot 2019) en als uitbater van de Proxy Delhaize in het centrum van Sint-Genesius-Rode. Dat is best opvallend, aangezien de winkels in Alsemberg en Sint-Genesius-Rode nog geen kilometer van elkaar verwijderd zijn.

Geweldig team

Zelf lijkt Janssen er wel zin in te hebben. “Na meer dan 10 jaar ervaring binnen Delhaize, ben ik vandaag zeer blij om Delhaize Alsemberg te mogen uitbaten”, vertelt hij. “De regio en de winkel hebben geen geheimen voor mij. Ik ben ongelofelijk trots en dankbaar om zo’n kwalitatieve winkel te mogen overnemen en ik sta volledig klaar om samen met een geweldig team aan de slag te gaan.”

Volgens Delhaize heeft het team, dat bestaat uit liefst 65 werknemers, de overstap naar een zelfstandige uitbater goed verteerd. “De afgelopen weken maakten we kennis met Amaury en leerde hij ons en de supermarkt beter kennen”, vertelt een medewerker. “Er is een groot gevoel van vertrouwen, dat me enorm veel zin geeft om erin te vliegen. De onzekerheid die vaak gepaard gaat met verandering, heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een gevoel van vertrouwen en vooral veel zin in dit nieuwe hoofdstuk.”

Lokale verankering

De nieuwe uitbater zegt nog meer in te zetten op een goed gevulde winkel en te focussen op verse producten die het verschil maken. “We zullen onze klanten proberen positief te verrassen met een uitgebreid assortiment en veel nieuwe lokale producten. In elke afdeling komen er nieuwigheden”, vertelt hij.

Verder zegt Janssen te willen focussen op de lokale verankering van zijn winkel en de samenwerking met voornamelijk lokale leveranciers. “Naast een uitgebreid assortiment aan producten afkomstig van lokale producenten, zullen we ook voor verschillende diensten beroep doen op bedrijven uit de buurt. Denk aan het onderhoud van de parking of de coördinatie van onze security”.