Restaurant Cécile Gault&Milau Foto: Vlad VDK

Nieuwkomer Cécile valt meteen in de smaak bij Gault&Millau: “Dit gaat ons een enorme boost geven”

Over een binnenkomer gesproken. Amper een half jaar nadat restaurant Cécile de deuren opende in Pamel heeft de zaak een prachtige score beet in de culinaire gids Gault&Millau.

De zussen Astrid (28) en Judith (29) Van Snick openden afgelopen zomer samen met chef-kok Tom Vannieuwenhuyze (30) de deuren van restaurant Cécile. In hun prachtige en volledig gerenoveerde herenhuis aan het kerkplein van Pamel serveren ze sindsdien gerechten van een bewust beperkte kaart. En hun kwaliteit boven kwantiteit-aanpak werk, want een dik half jaar en een karrenvracht lovende recensies later kan het trio uitpakken met een mooie 13 op 20 in de gerenommeerde culinaire gids Gault&Millau. De jury strooit daarbij kwistig met superlatieven.

“Elk gerecht van de kleine à la carte kaart is piekfijn afgewerkt”, valt er onder meer te lezen in het verslag. “Van een smakelijke pomme ostendaise met vers gepelde garnalen, zure room en bieslook tot een variatie op caesarsalade met sappige Label Rouge kipfilet uit de Landes en krielaardappeltjes. Dame blanche behoort tot de betere in het genre en is warm aanbevolen. Attente service van de zussen en hun leuke schwung geven aan deze voormalige en fraai gerestaureerde kosterwoning een aanzienlijke meerwaarde. Met hun drieën mogen ze een eerste koksmuts delen.

Een prachtig resultaat dat medezaakvoerder Astrid Van Snick toeschrijft aan het harde werk van de hele ploeg. “Dit is teamwerk”, zegt ze bijzonder fier. “Dit resultaat zal ons ongetwijfeld een enorme boost geven om dag in dag uit verder te werken en te blijven bouwen aan ons verhaal.”

LEES OOK. Vroeger woonden er twee zussen, nu openen buurmeisjes Judith en Astrid er hun restaurant: “Vroeger gingen we vaak eten bij Martha en Cécile”

Dat het allemaal zo snel zou gaan, had Astrid nooit durven denken. “Ons concept met keuze uit vier voor- en vier hoofdgerechten, aangevuld met vier desserts blijkt in de smaak te vallen”, zegt ze. “We gaan ons daar ook aan houden. Uiteraard zullen de gerechten op tijd en stond wel aangepast worden. Zo werken we momenteel met een wildsuggestie, en volgende week introduceren we ook nieuwe gerechten.

Tijd om het prachtige resultaat te vieren, hadden Astrid en haar collegae maandagnamiddag nog niet. “Het restaurant is vanavond helemaal volzet”, zegt ze. “Maar na de shift, gaan we er sowieso een glaasje op klinken.”