man-working-with-a-computer-general-data-P6ZHGES-750×500

Nijpend tekort aan data engineers? Dit bedrijf lost het zo op

LEUVEN – Het Leuvense IT-bedrijf Data Minded organiseert als eerste in ons land een academy om IT’ers, schoolverlaters, studenten en kansarmen op te leiden tot data engineers. Er is immers een nijpend tekort aan dergelijke profielen op de arbeidsmarkt. 

Bedrijven zijn op zoek naar zo’n 2.500 Data Engineers en dat aantal blijft stijgen, blijkt uit cijfers van technologiefederatie Agoria. Het Leuvense IT-bedrijf Data Minded lanceert daarom de allereerste praktijkgerichte academy in ons land om zowel doorwinterde IT’ers, als studenten, schoolverlaters en kansarmen met een voorliefde voor data om of bij te scholen en op te leiden tot Data Engineers.

Structureren/gebruiken

De academy start deze zomer, maar is vanaf dan het hele jaar open. Veel bedrijven die op een berg aan data zitten, worstelen immers om ze te structureren en er daadwerkelijk iets mee te doen. Via zijn intensieve en praktijkgerichte cursussen wil Data Minded de unieke vaardigheden doorgeven en de Data Engineers van morgen klaarstomen.

Knelpuntberoep

Hoe schep je orde in de snel evoluerende datawereld? Welke systemen gebruik je om die data te structureren en te verwerken, hoe kuis je ze op en verplaats je ze van A naar B en hoe doe je dit elke dag zo snel mogelijk? Het zijn net die kostbare vaardigheden die een goed Data Engineer bezit, maar waar een tekort van is in ons land. Patrick Slaets, expert bij de sectorfederatie Agoria: “Data Engineer is vandaag een knelpuntberoep in de IT-sector. We merken de laatste vijf jaar een forse stijging van het aantal vacatures op de Belgische arbeidsmarkt en die vraag zal alleen maar blijven toenemen”, zegt Slaets nog.